arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Evenimente importante care au marcat anul 2020

evenimente importante care au marcat anul 2020

Anul 2020 a fost marcat de cateva evenimente importante care i-au vizat în mare parte pe cetățenii români care au plecat la muncă în Germania. Principalul eveniment care a provocat cele mai multe schimbări a fost criza provocată de noul virus SARS-COV-2.

Criza de coronavirus a impus o serie de măsuri restictive în ceea ce privește circulația transfrontalieră.

Odată cu restricționarea circulației transfrontaliere, munca sezonieră a avut cel mai mult de suferit. Munca sezonieră în agricultură a avut de suferit deoarece doar 50% din capacitatea de muncă a fost acoperită.

De asemenea, producția industrială a atins cel mai scăzut prag din ultimele două decenii.

Ca urmare a acestor evenimente, economia Germaniei a resimțit o scădere considerabilă.

Informații referitoarea la situația economică a Germaniei găsiți în articolul de pe site-ul zf.ro.

Totuși, economia germaniei a dat dovadă de rezistență în fața acestor schimbări. Germania este țara din Europa care a reușit să gestioneze cel mai bine această criză. Acest lucru s-a întâmplat prin faptul că a adoptat o serie de măsuri care au avut ca scop sprijinirea sectoarelor care au avut cel mai multe de suferit.

Pentru a preveni o eventuală recesiune, guvernul german a întocmit un proiect de lege care a ajutat populația să treaca mai ușor peste acestă perioadă.

Guvernul a gândit alocarea sumei de 130 de miliarde de euro pentru stimulare economiei. Acești bani au fost folosiți pentru a acoperi creșterile de alocații, diverse bonusuri și ajutoare sociale.

Dacă ne referim la evenimente importante ale acestui an, trebuie menționate următoarele:

Creșterea salariului minim

De la începutul acestui an a crescut salariul minim pe economie la 9,35 €/ora.

În unele domenii, cum este îngrijirea altor persoane, salariul a ajuns la 11,35 €/ora aplicabil în vestul țării și 10,85 €/ora aplicabil în estul țării.

Salarii mai mari au primit și electricienii, salariul ajungând la 10,55 €/ora.

Și salariile din domeniul curățeniei interioare s-au bucurat de creștere ajungând astfel la 10,80 €/ora în vestul țării și 10,55 €/ora în estul țării.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți în articolul dedicat aceestui subiect de pe blogul MIGRO.RO.

Asigurări sociale mai mari

De la începutul anului 2020 a crescut și valoarea ajutorului social pentru o singură persoana la 432 euro. Valoarea ajutorului social pentru mai multe persoane aflate în întretinere a crescut la 389 euro.

A altă veste bună privește alocația suplimentară pentru copii. Alocația suplimentară pentru copii sau Kinderzuschlag este o indemnizație care se acordă părinților cu venituri mici care trăiesc cu copiii lor (sub 25 de ani). Aceasta a crescut la  185€ pentru fiecare copil.

Au primit bani în plus și părinții singuri care au copii minori care studiază. Aceștia au beneficiat de un sprijin suplimentar menit să-i ajute la întreținerea copiilor în școli. Ajutorul pentru rechizite a crescut la 150 euro.

O altă categorie de persoane care au primit bani în plus este fromată din studenții din școlile secundare și universități. Alocația BAföG destinată acestor categorii de persoane a crescut la 861 euro lunar.

Alocații pentru copii mai mari

Guvernul a propus o creștere a alocației pentru copii de 15 euro pe lună.

Astfel, alocația pentru primul și al doilea copil a ajuns la 219 euro. Pentru al treilea copil la 225 euro, iar de la al patrulea copil la 250 euro.

Acordarea unui bonus pentru familie de 300 de euro

Kinderbonus„ a apărut ca un ajutor alocat familiilor afectate de criza provocată de coronavirus. Acesta constă în acordarea unei sume de 300 de euro pentru fiecare copilBonusul se acordă pe lângă alocația pentru copii, Kindergeld.

Bonusul de 300 de euro a fost alocat o singură dată dar pentru fiecare copil în parte.

Kinderbonusul a fost acordat în două tranșe a câte 150 de euro fiecare. Prima tranșă a fost plătită în luna septembrie iar cea de-a doua tranșă urmează în luna octombrie.

Mai multe informații referitoare la subiect găsiți în articolul de pe blogul MIGRO.RO.

De aceste bonusuri și creșteri s-au bucurat și românii care lucrează în Germania. Statul german tratează în mod egal cetățenii germani și cetățenii străini indiferent de țara de origine.

Odată cu stabilirea în Germania, cetățenii români care muncesc în Germania se bucură de tratament egal cu cetățenii germani. Astfel, ei au dreptul la pensie, alocație, asigurări sociale și alte indemnizații.

Un cetățean român care lucreză sau a lucrat în acest an în Germania și este în drept să primească alocație pentru copii din Germania, este eligibil și pentru acordarea bonusului pentru familie sau a altor asigurări sociale.

Tot în categoria de evenimente importante se numără și decizia guvernului german de a intrezice munca prin intermediari în industria de procesare a cărnii. Proiectul de lege a fost depus și aprobat în cursul acestui an, dar va intra în vigoare de la începutul anului 2021.

Mai multe informații utile despre subiecte relevante și de actualitate găsiți accesând blogul nostru MIGRO.RO.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: