arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania acordă bonus de 300 de euro pentru familii

bonus 300 de euro pentru famile

Guvernul german a anunțat zilele trecute că o să acorde un bonus de 300 de euro pentru familii. Acest bonus a fost gândit ca o măsura care are ca scop relansarea economiei și sprijinirea familiei.

Prin acordarea acestui bonus guvernul speră să stimuleze economia și consumul cetățenilor, evitând astfel o recesiune severă.

Proiectul face parte dintr-o serie de măsuri mai ample care au ca scop relansarea economiei. 

În contextul crizei provocate de coronavirus, economia Germaniei a resimțit o scădere considerabilă. Multe sectoare economice resimt deja scăderi marcante.

Producția industrială a atins cel mai scăzut prag din ultimele două decenii. Criza de coronavirus a afectat și domeniul agriculturii. Munca sezonieră în agricultură a avut de suferit deoarece doar 50% din capacitatea de muncă a fost acoperită.

Pentru a preveni o eventuală recesiune, guvernul german a întocmit un proiect de lege care ar trebui să ajute populația să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă.

În acest scop guvernul a gândit alocarea sumei de 130 de miliarde de euro pentru stimulare economiei. Acești bani ar trebui să acopere creșterile de alocații, diverse bonusuri și ajutoare sociale.

Mai multe informații despre măsurile care urmează să intre în vigoare de la începutul anului găsiți în articolul de pe blogul MIGRO.ro.

Săptămâna trecută cancelarul Angela Merkel a vorbit în mod public despre planul de relansare și despre măsurile de relansare. Printre acestea se numără și un ajutor familial de 300 euro pentru fiecare copil. Acest ajutor va fi acordat pe lângă alocația pentru copii.

Despre Kinderbonus

Kinderbonus„ apare ca un ajutor alocat familiilor afectate de criza provocată de coronavirus. Acesta constă în acordarea unei sume de 300 de euro pentru fiecare copil. Bonusul se acordă pe lângă alocația pentru copii, Kindergeld.

Aceasta înseamnă că fiecare copil care primește alocație va beneficia și de Kinderbonus.

Bonusul pentru familie este privit ca o mulțumire adusă tuturor parinților care în perioada aceasta au stat acasă cu copii și s-au ocupat de educarea lor.

Acest bonus de 300 de euro va fi alocat o singură dată dar pentru fiecare copil în parte.

Când se acordă acest bonus de 300 de euro pentru familie ?

Bonusul de 300 de euro se acordă în mod automat pentru fiecare copil în parte.

În acest caz nu este necesar ca parinții să facă alte demersuri speciale pentru a beneficia de acest ajutor.

Kinderbonus-ul va fi acordat împreună cu alocația pentru copii Kindergeld.

Trebuie menționat că bonusul pentru familie se acordă și pentru familiile ale căror copil nu este născut încă dar care urmează să se nască în cursul acestui an.

Potrivit articoulului din Ziarul Românesc, ministrul Familiei a decis că bonusul este justificat și în acest caz. Chiar dacă copilul nu este născut până în acest moment, dar urmează să fie născut până la finele anului, acesta este eligibil pentru acest beneficiu, deoarece este eligibil și pentru Kindergeld.

Bonusul va fi acordat în două tranșe a câte 150 de euro fiecare. Aceste tranșe sunt preconizate pentru perioada următoare.

Mai multe informații referitoare la aceste tranțe și perioada de acordare găsiți aici.

Astfel, prima tranșă ar urma să fie plătită în luna septembrie iar cea de-a doua tranșă urmează să fie plătită în luna octombrie.

Se vor bucura de aceste beneficii fiscale și românii care lucrează în Germania pentru că statul german tratează în mod egal cetățenii germani și cetățenii străini indiferent de țara de origine.

De exemplu, dacă un cetățean român lucreză sau a lucrat în acest an în Germania și este în drept să primească alocație pentru copii din Germania, va fi eligibil și pentru acordarea bonusului pentru familie.

În acest fel veniturile familiei ar crește și mai mult, banii astfel încasați  ar ajuta la creșterea economiei și la bunăstarea familiilor.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: