arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Crește alocația pentru copii în Germania

crește alocația pentru copii în Germania

Crește alocația pentru copii în Germania! Aceasta a fost decizia pe care a luat-o Guvernul federal. În cursul săptămânii trecute a fost propus un proiect de lege care are ca scop sprijinirea familiei.

Potrivit acestui proiect de lege propus de Guvern crește alocația pentru copii cu 15 euro pe lună. Pe lângă această măsura s-a propus și majorarea deducerii fiscale cu peste 500 euro.

Acest proiect face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop relansarea economiei. Economia Germaniei la fel ca cea a multor state a suferit pierderi. Potrivit Ziarului Finanaciar, în acest an economia Germaniei a avut o scădere de 6,5%. Această scădere a survenit în contextul crizei provocată de coronavirus.

În acest context în multe sectoare economice se resimt deja scăderi marcante. Producția industrială a atins cel mai scăzut prag din ultimele două decenii. Criza de coronavirus a afectat și domeniul agriculturii. Munca sezonieră în agricultură a avut de suferit deoarece doar 50% din capacitatea de muncă a fost acoperită.

Pentru a trece mai ușor prin recesiunea preconizată și pentru a sprijini familia au fost propuse diverse proiecte de lege. Printre cele mai importate măsuri vizate enumerăm:

Alocații mai mari pentru copii

Guvernul a propus o creștere de 15 euro pe lună a alocației pentru copii.

În acest fel alocația pentru primul și al doilea copil va crește la 219 euro. Pentru al treilea copil la 225 euro, iar de la al patrulea copil la 250 euro.

În prezent alocația pentru primul și al doilea copil această este de 204 euro pe lună. Pentru al treilea copil este de 210 euro pe lună, iar pentru fiecare copil în plus crește până la 235 euro pe lună.

Mai multe informații despre alocația pentru copii din Germania găsiți în articolul de pe blogul MIGRO.RO.

Această creștere interesează și românii care sunt plecați la muncă în Germania deoarece și ei pot beneficia de acest drept.

Se vor bucura de aceste beneficii fiscale și românii care lucrează în Germania pentru că statul german tratează în mod egal cetățenii germani și cetățenii străini indiferent de țara de origine.

În ultimii 13 ani am asistat la o creștere tot mai mare a numărului românilor care au ales să plece la muncă în alte țări. De atunci și până în prezent numărul este într-o continuă creștere. Toate aceste persoane pot recupera alocația pentru copii din statele unde aleg să muncească.

Pentru a beneficia de acest drept nu este necesar ca și copii să fie înregistrați  în Germania. Se poate ca parintele sau părinții să fie mutați în Germania și copii să rămână în țara de origine. În acest caz se va primi diferența dintre suma prevăzută în legislația germană și alocația plătită în țara de origine.

Creșterea pragului de impozitare

Potrivit datelor furnizate de sputnik.md, dacă proiectul de lege ajunge să fie semnat, de la începutul anului 2021, pragul veniturilor de bază netaxabile va fi majorat de la 9.408 de euro la 9.696 de euro.

Grundfreibetrag”  cum este definit în legislația germană reprezintă partea neimpozabilă din venit. Pe scurt până la un anumit prag stabilit de lege nu se va plăti nici-o taxă. Vor fi taxete doar veniturile care depășesc acest prag.

Grundfreibetrag” se determină pentru fiecare persoană și crește în fiecare an:

  • în anul 2018 acest prag a fost de 9000 euro/an
  • anul 2019 a venit cu o creștere a pragului până la 9168 euro/an
  • în prezent pragul este de 9408 euro/an
  • urmând ca în 2021 să ajungă la 9.696 euro/an

Începutul anului 2020 a adus modificări în domeniul impozitării, mai precis a tranșelor de impozitare,pragul de impozitare pentru un angajat celibatar a fost crescut la 9.408 €.

Acest lucru înseamnă că veniturile salariale pentru anul 2020 care nu depășesc acest prag sunt scutite de impozitare.

De aceeași scutire se bucură și o familie care în anul 2020 are venituri salariale de până la 18.816 €.

Mai multe informații despre tranșele de impozitare găsiți în articolul de pe blogul MIGRO.RO.

De asemenea, în anul 2021 ar urma să crească și limita la care se impune cota de impozitare maximă de 42%. Astfel, veniturile anuale ar crește de la 57.052 euro la 57.919 euro.

În acest moment proiectul de lege este doar în faza dezbaterii. Urmează a fi analizat și semnat de Bundestag și Bundesrat pentru a putea intra în aplicare. Totuși aceste măsuri sunt bine venite întrucât oferă reduceri fiscale de 12 miliarde de euro pentru familii.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: