arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Salarii mai mari pentru muncitorii care lucrează în Germania

salarii mai mari

Anul 2020 vine cu schimbări legislative benefice pentru muncitorii sezonieri din Germania. Aceștia vor primi salarii mai mari dar și beneficii privind impozitarea.

Măsuri privind salarizarea

Vestea bună din domeniul salarizării este că de la începutul acestui an salariul minim pe economie a crescut de la 9,19 €/ora la 9,35 €/ora.

În unele domenii cum ar fi îngrijirea altor persoane, salariul este de 11,35 €/ora aplicabil în vestul țării și 10,85 €/ora aplicabil în estul țării.

Salarii mai mari vor primi și electricienii care primesc de la începutul anului 10,55 €/ora.

Și salariile din domeniul curățeniei interioare s-au bucurat de creștere ajungând astfel la 10,80 €/ora în vestul țării și 10,55 €/ora în estul țării.

Pe lângă aceste creșteri trebuie să știți că este admis și salariul în acord. Singura condiție este ca pentru fiecare ora de lucru sa fiți plătit cu cel puțin salariul minim sus-menționat.

Nu uitați că salariul minim pe ora este consemnat în contractul de muncă. De aceea nu ezitați să cereți angajatorului să întocmenască și să vă prezinte un contract scris. Acesta este obligat să vi-l prezinte, însă nu neaparat într-o limba pe care o înțelegeți. Dacă aveți dificultăți cu întelegere limbii găsiți informații utile în atricolul nostru aici.

Dacă ați întâmpinat dificultați cu angajatorul sau munca prestată în Germania apasați aici .

Măsuri privind impozitarea

Începutul anului 2020 a adus modificări și în domeniul impozitării, mai precis a tranșelor de impozitare.

Calcularea impozitului în Germania se face ținând cont de doi factori: mărimea salariului și situația familială a angajatului.

Luând în considerare aceste condiții, pragul de impozitare pentru un angajat celibatar a fost crescut la 9.408 €. Acest lucru înseamnă că veniturile salariale pentru anul 2020 care nu depășesc acest prag sunt scutite de impozitare.

De aceeași scutire se bucură și o familie care în anul 2020 are venituri salariale de până la 18.816 €.

Pentru mai multe informații privind impozitul pe salariu în Germania apăsați aici.

Rețineți că impozitul pe venit este reținut de către angajator odată cu plata salariului. Angajatorul plătește suma direct către administrația financiară.

Nu uitați că dacă lucrați sau a ați lucrat în Germania în ultimii 5 ani aveți dreptul de a recupera contribuțile pe care le-ați plătit statului German. Noi va stăm la dispoziție si vă putem ajuta în acest sens, tot ce trebuie să faceți este să accesati site-ul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: