arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Știai că poți recupera alocația pentru copii din Germania?

alocația pentru copii

În ultimii 13 ani am asistat la o creștere tot mai mare a numărului românilor care au ales să plece la muncă în alte țări. De atunci și până în prezent numărul este într-o continuă creștere. Toate aceste persoane pot recupera alocația pentru copii din statele unde aleg să muncească.

De ce aleg românii să plece în Germania?

După ianuarie 2007 românii au început să profite de dreptul la liberă circulație și s-au avântat spre țări ca Germania. Un raport recent arată că peste 20% din numărul românilor care pleacă la muncă aleg Germania ca destinație de muncă. Românii aleg această țară pentru condițiile de muncă mai bune și salariile mai mari.

O statistică a numărului românilor care aleg să plece în străinatate găsiți aici.

Odată cu stabilirea în Germania, românii au descoperit că au și alte beneficii pe lângă salariul mai mare. Printre aceste beneficii se enumeră dreptul la pensie, la alocația pentru copii sau la alte indemnizații sociale.

Găsiți mai multe informații despre indemnizațiile sociale din Germania în articolul de pe blogul MIGRO.RO.

Se observă totuși o creștere la nivelul celor care aleg să recupereze aceste drepturi. La început românii au fost reticenți și nu au încercat să fructifice acest drept. Acum însă tot mai multe persoane aleg să profite de acest avantaj.

Cel mai bine se poate observa această creștere din statistica realizată de statul german referitoare la sumele care intră în conturile românilor ca beneficii provenite din recuperare alocației pentru copii.

Care sunt condițiile pentru a recupera alocația din Germania?

Românii care lucrează în Germania și au copii minori sau copii majori  dar care își continuă studiile au dreptul de a primi alocație pentru copii din Germania. Alocația pentru copii în Germania este mult mai mare decât în România. Pentru primul și al doilea copil această este de 204 euro pe lună. Pentru al treilea copil este de 210 euro pe lună iar pentru fiecare copil în plus crește până la 235 euro pe lună.

Nu este necesar ca și copii să fie înregistrați  în Germania. Se poate ca parintele sau părinții să fie mutați în Germania și copii să rămână în țara de origine. În acest caz se va primi diferența dintre suma prevăzută în legislația germană și alocația plătită în țara de origine.

Statisticile arată că numărul beneficiarilor acestui drept crește anual cu 300.000.

Germania transferă milioane de euro constând în beneficii pentru copii în conturi străine

În baza aceleiași statistici aflăm că la începutul anului 2012, când străinii nu puteau să se stabilească automat în Germania statul transfera 75 de milioane de euro în conturi străine. De atunci și până în prezent numărul a fost în continuă creștere. Numărul a ajuns în 2019 la 536 de milioane de euro sub formă de alocații în conturi străine.

Din articolul publicat de dw.com am aflat că  la finalul lunii noiembrie, statul german plătea alocații pentru circa 3,16 milioane de copii din străinătate, reprezentând circa 7,4 miliarde de euro.

Familienkasse a anunțat că la sfârșitul anului 2018 a plătit 536 de milioane de euro cu titlul de alocații pentru copiii.

Acest lucru se datorează în principal numărului tot mai mare de cetățeni străini care aleg să plece la muncă în Germania. Pe lângă aceasta a contat și interesului străinilor de a beneficia de acest drept.

Trebuie menționat că această sumă ar putea fi mult mai mare deoarece în medie doar 2 din 5 români care muncesc în Germania sunt conștienți de drepturile pe care le au. Și pe cale de consecință nu aleg să recupereze alocația pentru copii.

În acest fel se ratează șansa unor venituri  suplimentare pe lângă cele provenite din salarii. Banii încasați în acest fel ar ajuta la creșterea economiei și la bunăstarea familiilor.

Dacă sunteți interesați de recuperare alocației pentru copii intrați pe site-ul MIGRO.RO. Găsiți aici un calculator gratuit pentru sumele de recuperat care va face calculul alocației pentru dvs.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: