arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania în topul preferințelor de muncă ale românilor

După intrarea României în Uniunea Europeană tot mai mulți români au ales să migreze spre alte țări unde condițiile de muncă și de trai erau mai bune. Germania era atunci în topul preferințelor românilor care au ales să plece din țară.

După anul 2007, românii au început să profite de dreptul la libera circulație conferit cetățenilor Uniunii. Printre destinațiile de muncă se numără țări ca Germania, Austria, Spania sau Italia.

De atunci și până în prezent numărul celor care aleg să plece din țară este în continuă creștere. Studii arată că în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de destinații de muncă se află Germania.

Găsiți mai multe informații referitoare la acest subiect în articolul de pe site-ul Capital.ro.

Care sunt motivele pentru care Germania se află în topul preferințelor?

Motivul principal pentru care românii aleg această țară este salariul mai mare.

Ideea că ar putea câștiga mai mulți bani și în acest fel ar putea să le ofere familiilor un trai mai bun, îi împinge pe tot mai mulți români să se îndrepte spre Germania.

Creșterile salariale sunt mai mari în Germania decât în România

De la începutul anului 2020, Germania a anunțat o creștere a salariului minim pe economie. Salariul minim pe economie a crescut de la 9,19 €/ora la 9,35 €/ora. În domeniul construcțiilor sau curățeniei, creșterea este și mai mare, ajungând până la 11,35 €/ora.

Mai multe informații despre creșterile salariale prevăzute pentru anul 2020 găsiți în articolul dedicat acestei teme de pe blogul MIGRO.RO.

Odată cu stabilirea reședinței în Germania apar și alte beneficii.

Printre drepturile care apar odată cu stabilirea reședinței în Germania se numără dreptul la alocația pentru copii, dreptul la pensii sau dreptul la diverse indemnizații.

Alocația pentru copii în Germania este mult mai mare decât cea din România. Tocmai de aceea tot mai mulți români care lucrează în Germania aleg să recupereze aceste drept.

Guvernul a propus ca de la începutul anului viitor alocația pentru copii să crească cu 15 euro pe lună.

În acest fel alocația pentru primul și al doilea copil va crește la 219 euro. Pentru al treilea copil la 225 euro, iar de la al patrulea copil la 250 euro.

În prezent alocația pentru primul și al doilea copil este de 204 euro pe lună. Pentru al treilea copil este de 210 euro pe lună, iar pentru fiecare copil în plus crește până la 235 euro pe lună.

Mai multe informații despre creșterile alocației pentru copii găsiți în articolul de pe blogul MIGRO.RO.

Românii care lucrează în Germania se vor bucura de aceste creșteri întrucât statul german oferă un tratament egal tuturor cetățeniilor.

Cetățenii români vor beneficia de aceleași drepturi ca și cetățenii germani.

Bonusuri și indemnizații mai mari în Germania decât în România

În contextul crizei provocate de coronavirus și a scăderii economiei, guvernul Germaniei a ales să acorde ajutoare prin care să sprijine familiile.

În acest scop guvernul a gândit alocarea sumei de 130 de miliarde de euro pentru stimulare economiei. Acești bani ar trebui să acopere creșterile de alocații, diverse bonusuri și ajutoare sociale.

Începând cu luna septembrie statul german acordă un bonus în valoare de 300 de euro care are menirea de a sprijini familiile.

Acest bonus se acordă pe lângă alocația pentru copii. Bonusul va fi acordat o singură dată dar pentru fiecare copil în parte.

Acordarea bonusului se va face în două tranșe. O primă tranșă în valoare de 150 de euro în luna septembrie. Diferența de 150 de euro va fi acordată în luna octombrie.

Dacă este să comparăm cele două state, putem observa că în Germania procesul de implementare a unei legi este mult mai scurt.

În România durează foarte mult până se elaborează, propune și implementează un proiect de lege care are ca scop creșteri salariale, sau de alocații.

Probabil acestea sunt motivele pentru care românii aleg în continuare să muncească în Germania.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: