arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Ajutor pentru părinții singuri – recuperarea taxelor din Germania

recuperarea taxelor din Germania

Numărul de mame și tați singuri a crescut brusc în ultima perioadă, comparativ cu anul 2000. Fiecare al cincilea copil (ceea ce înseamnă aproximativ 2,4 milioane) trăiește doar cu un singur părinte, și asta doar în Germania. Pentru mulți părinți singuri și familiile lor, această situație este asociată cu numeroase provocări financiare.

În acest articol, ne dorim să explicăm care sunt sursele de venit suplimentare de care puteți beneficia ca părinte singur în Germania pentru a crește bugetul familiei, chiar dacă aceasta se află în România.

Clasa de impozitare mai… convenabilă

Clasele de impozitare în Germania se stabilesc în funcție de starea ta civilă, spre deosebire de sistemul de impozitare în România. În funcție de starea ta civilă vei fi încadrat într-una dintre cele 6 clase de impozitare existente în sistemul german. Persoanele încadrate în anumite clase de impozitare plătesc mai puțin impozit pe venit, pe când în cadrul altor clase se plătește mai mult.

Fiind părinte singur care are cel puțin un copil în îngrijire, înregistrat în Germania, te încadrezi în clasa a 2-a de impozitare. Pentru primul copil, deducerea la impozit se acordă automat în cadrul acestei clase.

Pentru al doilea și următorii copii trebuie să se completeze o cerere, plus un formular tipizat prin care se garantează că sunt îndeplinite condițiile de încadrare în această clasă. Dacă pe parcurs condițiile nu vor mai fi îndeplinite ai obligația să anunți Finanzamt (administrația financiară).

Vrei să știi mai multe despre impozitul pe venit din Germania? Citește articolul din blogul nostru.

Statul acordă părinților singuri o scutire de impozit pe venit (Einkommensteuer). Fiind încadrați în clasa a 2-a de impozitare, părinții singuri primesc o sumă ca o scutire de impozit pentru părinții singuri, Entlastungsbetrag.

Există 3 condiții care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de entlastungsbetrag:

  • Mama sau tatăl să fie părinți singuri
  • Copilul să locuiască în aceeași gospodărie
  • Să existe dreptul la alocație pentru copii

Suma entlastungsbetrag se ridică în prezent la 1.908 EUR și se acordă anual, fiind o deducere din toate veniturile impozabile. Acest lucru se aplică în plus față de toate celelalte sume netaxabile de până la 1.908 de euro pe an pentru un copil minor.

Pentru fiecare copil minor suplimentar, suma anuală crește cu 240 de euro. Conform statisticilor, Germania are aproape 2 milioane de oameni care își cresc singuri copiii.

Vă putem ajuta să recuperați taxele pe care le-ați plătit în Germania. Echipa noastră este specializată în recuperarea taxelor din Germania și abia așteaptă să vă cunoască. Contactați-ne aici.

Alocația pentru copil. Kindergeld și Kinderfreibetrag

Părinții singuri au la dispoziție și un alt mijloc prin care pot crește bugetul familiei sale și de a pune deoparte niște bănuți. Orice părinte poate primi alocație pentru copii (Kindergeld) sau un tip de ajutor suplimentar sub forma unei scutiri de impozit pentru copii (Kinderfreibetrag).

            Spre deosebire de scutirile de taxe pentru copii – kinderfreibetrag, alocația pentru copii – kindergeld se plătește numai părinților care o solicită. Pentru a solicita alocația, trebuie să mergeți la direcția fiscală din regiunea în care vă aflați.

Recomandăm tuturor părinților singuri să aplice pentru kindergeld pentru că veți beneficia de o sumă de bani pe care o puteți adăuga la bugetul copilului dvs. Bineînțeles, nu doar părinții biologici au dreptul la ajutor din partea guvernului din Germania. Părinții adoptivi cei care sunt tutore legal al unui copil au dreptul la acest ajutor.

În acest an, alocația kindergeld este de 204€ pentru fiecare dintre primii doi copii, 210€ pentru al treilea copil și 235€ pentru următorii copii. Pentru a solicita alocația sau pentru a o recupera, nu este necesar ca și copii să fie înregistrați în Germania. Se poate recupera alocația chiar dacă doar părintele este mutat în Germania, adică are reședința acolo. Părinții care locuiesc în Germania sau cei cu două gospodării, dar „casa” lor principală este în Germania.

Citește articolul nostru de blog unde povestim mai multe despre alocația de copil din Germania.

Pentru a vedea cum puteți recupera alocația din Germania, contactați-ne! Găsiți datele de contact AICI.

Scopul scutirii de taxe pentru copii – kinderfreibetrag,  este de a se asigura că toți copiii au minimul necesar pentru existența lor. Această asigurare este garantată de către guvernul din Germania. Dacă venitul părintelui nu depășește o anumită sumă prestabilită de către stat, atunci câștigurile sale rămân scutite de impozit.

Sunt disponibile și alte beneficii pentru copiii a căror părinți sunt în Germania, pe care le puteți afla de pe site-ul oficial al Uniunii Europene. Citiți articolul AICI.

Recuperarea taxelor din Germania este mereu o soluție

Recuperarea taxelor este lucrul de care pot beneficia personale cu venituri mici și mari, părinții singuri sau persoanele căsătorite care și-au întemeiat o familie, deci aproape fiecare persoană care are un venit impozabil.

Pentru că statutul relației nu este criteriul de bază pentru recuperarea taxelor, statul german nu atrage atenție la acesta. Aspectul important în recuperarea taxelor din Germania este “povara fiscală” suplimentară ce este aplicată surselor de venit ale părinților, în special a părinților singuri.

În fluturașul de salariu a oricărui angajat, se poate vedea că o parte din salariu este atribuită impozitelor care sunt plătite către fisc (asigurări sociale, de sănătate, impozite). Cuantumul sumei ce poate fi recuperată depinde, așadar de multe aspecte, printre care și de clasa de impozitare.

Ești curios să afli câți bani poți recupera? Apasă AICI. Folosește Calculatorul nostru de bani pe care-i poți recupera din Germania și Austria.

Chiar dacă sunteți un părinte singur, nu este motiv să fiți descurajat. Sunt multe soluții și beneficii financiare, cel puțin în Germania, de care puteți beneficia. Dacă optați pentru munca în străinătate ca fiind o soluție, să nu uitați că aveți mereu la îndemână Asul din mânecă – recuperarea taxelor.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: