arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Ce se schimbă în Germania în anul 2022

Germania în 2022

Ca în fiecare an, și în anul 2022 intră în vigoare legi noi sau se actualizează unele legi. În acest articol vă vom prezenta care sunt schimbările pe care le aduce noul an în Germania.

Salariul minim a crescut

Salariul minim a crescut de la 1 ianuarie de la 9,60 euro pe oră la 9,82 euro pe oră. Următoarea creștere a salariului minim general va fi pe 1 iulie 2022, atunci salariul va crește la 10,45 euro pe oră.

Înregistrarea ca șomer va fi posibilă online

De la 1 ianuarie 2022 va fi posibilă înregistrarea ca șomer online. Astfel, nu va mai fi necesară deplasarea la Agentur für Arbeit în persoană, dar aceasta va rămâne în continuare posibilă pentru cei care o preferă.

Cei care sunt în pericolul de a își pierde slujba sau nu au un job, pot acum să folosească portalul online de pe linkul Agenției aici. Există două mari avantaje ale acestui portal. Primul avantaj este economisirea timpului. Al doilea mare avantaj este simplificarea procesului și ghidarea șomerilor pas cu pas prin formularele necesare.

Garanție extinsă

Oricine cumpără un produs în Germania care ulterior se dovedește a fi defect va fi mai protejat începând cu ianuarie. Prezumția legală că exista un defect la momentul achiziției se va prelungi de la șase luni la un an.

Scăderea taxei pentru energia regenerabilă

Există câteva vești bune pentru gospodăriile care se luptă pentru ca să-și plătească facturile la electricitate. Taxa pentru finanțarea energiei electrice verzi – taxa EEG – va scădea la 3,723 de cenți pe kilowatt/oră la începutul anului, o scădere de peste 40 la sută.

Mai multe drepturi și oportunități pentru persoanele cu dizabilități

Printr-un pachet de legi noi au fost îmbunătățite oportunitățile persoanelor cu dizabilități de a urma un curs de formare profesională sau de a intra pe piața muncii. De asemenea, aceștia vor fi mai bine protejați împotriva violenței.

Astfel, persoanele cu dizabilități care primesc ajutor de șomaj 2 (ALG 2) vor avea aceleași posibilități de finanțare ca și persoanele apte de muncă. Această măsură ar trebui să faciliteze integrarea în piața muncii.

Bugetul pentru formarea profesională a persoanelor cu dizabilități a fost mărit.

Vârsta de pensionare a fost ridicată

Conform creșterii treptate a vârstei de pensionare, vârsta de pensionare a crescut în ianuarie 2022 cu o lună. Astfel,persoanele născute în 1956 respectiv 1957 se vor putea pensiona la vârsta de 65 de ani și 10 luni, respectiv 65 de ani și unsprezece luni.

Prețuri mai mari la combustibil

Taxa pe CO2, introdusă anul trecut, va crește și în 2022. De la 25 de euro pe tonă de dioxid de carbon emisă la 30 de euro. 

Taxa are ca scop împingerea companiilor energetice spre utilizarea tehnologiilor regenerabile. Dar este probabil să fie transmisă consumatorilor și sub formă de creșteri ale prețului combustibilului.

Înăsprirea regulilor în jurul mini-joburilor

În încercarea de a opri exploatarea regulilor „mini-job”, guvernul va cere angajatorilor să ofere mai multe detalii despre un mini-job. Cum ar fi numărul de identificare fiscală, începând cu 1 ianuarie. Minijob-Zentrale va informa angajatorul dacă angajatul are un alt minijob.

Mini-joburile sunt contracte cu fracțiune de normă care permit oamenilor să câștige până la 450 EUR pe lună fără a plăti contribuții de asigurări sociale. În timp ce cineva poate avea mai mult de un mini job în același timp, nu are voie să câștige mai mult de 450 EUR în total.

Alocație mai mare pentru copiii părinților despărțiți

Copiii cuplurilor divorțate vor avea dreptul la o alocație mai mare în noul an.

De la 1 ianuarie, întreținerea minimă pentru copiii părinților despărțiți sub vârsta de șase ani va fi de 396 de euro pe lună. Aceasta fiind în creștere cu trei euro.

Pentru copiii cu vârste între șase și unsprezece ani, întreținerea minimă va fi de 455 de euro. O creștere de patru euro. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, plata va crește cu cinci euro.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania și aveți nevoie de ajutor și informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Germania sau Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Germania și Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: