arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Merită să încerc lucrul în Austria?

Munca în Austria

Lucrul în Austria a devenit o alegere populară pentru cei care doresc să emigreze din România. Nimic nu există fără un motiv în spate, iar cazul migrării în Austria pentru un lucru mai bun nu este o excepție. Ideea ar fi că Austria este țara cu cea mai înaltă calitate a vieții din lume. Capitala sa – Viena, a fost desemnată de ani de zile cel mai viabil oraș din întreaga lume.

Condițiile de muncă sunt, de asemenea, o motivație bună pentru oamenii din întreaga lume, inclusiv România, să aspire la o carieră profesională și un post de lucru în Austria.

În acest articol vă prezentăm 5 motive pentru care lucrul în Austria se merită.

Ești muncitor calificat? Vei avea multe oportunități excelente de lucru în Austria.

Numeroase din Austria caută, dincolo de granițele țării, angajați calificați chiar și în timpul crizei de COVID-19. Se estimează că la momentul actual, în Austria sunt căutați peste 162.000 de experți în diverse domenii. De cele mai bune oportunități de lucru se bucură specialiștii din domeniile ingineriei electrice, electronice și științelor vieții. Aceste sectoare sunt cel mai afectate de lipsa de muncitori calificați.

Austria este, de asemenea, extrem de populară în rândul multor companii internaționale ca locație strategică pentru legăturile comerciale din Europa de Est. Aceste firme oferă oportunități interesante pentru cei care doresc să lucreze într-o corporație.

Datorită faptului că Austria este stat membru al Uniunii Europene, oamenii din alte state membre ale UE și SEE se bucură de libertatea de mișcare și, astfel, își pot exercita dreptul de muncă, în orice moment, în Austria.

Dacă urmează să devii sezonier în Austria, află AICI care sunt drepturile tale despre care trebuie să știi. Află mai mult despre tipurile de viză de lucru în Austria AICI.

Un salariu mai bun

Nivelul salarizării este mai ridicat în Austria, comparativ cu alte țări europene sau chiar România. Costul vieții este moderat, raportat la salariile grandioase din Austria. O caracteristică specială a lucrului în Austria este că angajaților li se plătesc paisprezece salarii lunare. Cum vine asta?

Plata pentru luna a 14-a de salariu nu este stipulată legal, dar este reglementată în contractele colective de salarizare.

Cel de-al 13-lea salariu este considerat salariu de vacanță și se mai numește și indemnizație de vacanță sau bonus de concediu.

Al 14-lea salariu este cunoscut sub numele de bonus de Crăciun. Indemnizația de vacanță și bonusul de Crăciun sunt, de obicei, plătite la sfârșitul lunii mai sau iunie și la sfârșitul lunii noiembrie. Unele companii plătesc salariile 13 și 14 proporțional, trimestrial.

Sistem de sănătate remarcabil

Toți oamenii din Austria au posibilitatea de a beneficia de acces la serviciile de asistență medicală, indiferent de originea, vârsta, statutul social, precum și de tipul și sfera serviciilor.

Sistemul de sănătate este finanțat din contribuțiile de securitate socială și impozite, precum și din fonduri private. Asigurarea socială este posibilă prin contribuțiile persoanelor asigurate. Atât angajații, cât și angajatorul contribuie la menținerea unui sistem de sănătate solidar.

Ca persoană asigurată, adică fiind lucrător în Austria, puteți beneficia de serviciile de asistență medicală oferite de medicii de familie și medicii specialiști. Jumătate dintre acești specialiști au contracte cu un fond de asigurări de sănătate, fie vorba de sistemul public de sănătate, fie de cel privat. Pe lângă specialiștii medicali foarte bine pregătiți, există și numeroase spitale bine echipate, moderne și foarte renumite.

Localizarea geografică potrivită pentru oricine

Nu în ultimul rând, Austria este un loc convingător atât pentru locuit, cât și pentru lucru, datorită poziției sale geografice centrale, fiind poziționată în inima Europei. Fiecare capitală europeană poate fi accesată din Austria în doar trei ore cu avionul. Oamenii ce locuiesc în Austria au acces la multe rute importante de transport.

De asemenea, sistemul feroviar austriac oferă conexiuni importante cu infrastructura de transport a Europei.

Nu numai că Austria se mândrește cu autostrăzi bine dezvoltate, dar se poate mândri și cu Dunărea.

Despre șederea și lucrul în Austria, află direct de pe site-ul Ambasadei Austriei în România.

Te poți întoarce acasă cu mai mulți bani.

Austria, la fel ca Germania, este unul dintre statele europene în care poți obține recuperarea impozitului pe venit și a alocației. Chiar da, este posibil și este dreptul tău să faci acest lucru. Poți obține rambursarea taxelor plătite la bugetul de stat pentru perioada în care ai lucrat legal în Austria. Poți recupera până la 100% din valoarea taxelor plătite pe impozite.

Puteți obține rambursarea taxelor prin depunerea unei declarații la autoritățile fiscale competente din Austria. În acest caz, autoritatea competentă este Finanzamt. Rambursarea taxelor provine din sumele de bani care de-a lungul anului au fost încasate la sistemul fiscal austriac. Aceste sume apar ca niște avansuri fiscale.

 Deseori, cetățenii austrieci completează singuri declarația lor fiscală, însă fiind muncitor străin, ai putea să ai câteva dificultăți în acest proces. Recomandarea noastră este să apelezi la o companie de încredere care se poate ocupa de recuperarea impozitului și alocației din Austria.

Echipa noastră se specializează în acest domeniu de peste 10 ani. Împreună cu avocatul german – Frank Gantert, am ajutat peste 46.000 de persoane să-și mărească bugetul familiei și să-și primească banii înapoi în buzunare.

CONTACTEAZĂ-NE!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: