arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Cum poți primi Baukindergeld pentru copii în Germania

baukindergeld

Visul tău de a avea casă sau apartament în Germania, împreună cu copiii tăi, acum poate fi realizat datorită noii legi de Baukindergeld care a fost aprobată de statul german în septembrie 2018. Prin oferirea acestei alocații, statul german încurajează familiile să cumpere propriile lor case. Pentru a primi această alocație trebuie să cunoașteți care sunt condițiile de primire, cum puteți aplica pentru Baukindergeld și cum se va plăti această alocație.

Ce este alocația Baukindergeld?

Baukindergeld este un tip de alocație, nerambursabilă, plătită din banii publici familiilor care doresc să-și procure propria locuință – casă sau apartament, fie să își construiască una. De asemenea, aveți dreptul la această subvenție dacă doriți să renovați sau să transformați un apartament sau o casă.

Acest tip de alocație se poate primi pentru locuințele care au fost achiziționate, sau pentru care s-a obținut o autorizație de construcție, începând cu 1 ianuarie 2018. Conform celor de la ro.wow-farm.net, familiile pot solicita alocația și de la instituția de credit de stat pentru reconstrucție. Mai multe despre modalitatea de solicitare a alocației, veți citi mai jos.

Știați că puteți recupera alocația pentru copiii din Germania și Austria? Citiți mai multe AICI.

Cine poate beneficia de baukindergeld?

Beneficiarii acestei alocații sunt familiile tinere cu unul sau mai mulți copii minori, adică cu vârsta de până la 18 ani. În câmpul acestor familii sunt incluse și familiile monoparentale. Venitul anual al familiei trebuie să fie de până la 75.000 euro/an pentru a putea primi alocația baukindergeld și să nu aibă alte locuințe în proprietate.

Există trei condiții simple care trebuie îndeplinite pentru a primi baukindergeld:

  1. Copii trebuie să aibă reședința în gospodăria părinților, adică să locuiască în aceeași casă
  2. Familia să nu dețină o altă proprietate imobiliară (după cum am menționat și mai sus)
  3. Membrii familiei să aibă reședința în Germania.

În ceea ce privește venitul familiei, mai sus am specificat că acesta nu trebuie să depășească 75.000 de euro. În cazul în care copiii din familie primesc kindergeld, acest venit va crește, dar nu va influența primirea baukindergeld. Spre exemplu, dacă o familie în care părinții, unul sau ambii, au un venit anual impozabil cumulat de până la 75.000 de euro, dar primesc și alocație pentru copiii săi, să zicem că sunt 4, atunci venitul va crește până la 105.000 de euro (15.000 euro de copil/an).

Ce sumă veți primi din alocația baukindergeld

Baukindergeld este de 1.200 € pentru fiecare copil / an. Această alocație se oferă pentru o perioadă de maxim 10 ani. Pentru o familie de patru persoane, dintre care 2 copii, aceasta poate însuma un total de 24.000 de euro, distribuiți în felul următor:

  • Pentru 1 copil – 1.200 € pentru 10 ani = 12.000 €
  • Pentru 2 copii – 2.400 € pentru 10 ani = 24.000 €
  • Pentru trei copii – 3.600 € pe 10 ani = 36.000 €

Cum puteți aplica pentru baukindergeld

Alocația baukindergeld pentru copii trebuie solicitată de către dvs. Acest lucru poate fi făcut ușor, chiar și online, de pe site-ul KfW. Atunci când completați dosarul pentru alocație, cel mai important este să aveți respectate dățile de pe documente (contract de cumpărare, autorizație de construcție).

Dacă deja ați cumpărat casa și v-ați mutat, cererea pentru alocație trebuie depusă nu mai târziu de 6 luni după mutare. Ultima dată posibilă pentru depunerea cererii de primire a alocației este de 31 decembrie 2023 – aceasta va fi data la care proiectul se va încheia.

Oricând poți recupera alocația din Germania. Apelează cu încredere la serviciile noastre. Contactează-ne direct!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: