arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

VAL DE BONUSURI ÎN AUSTRIA

În Austria începe cel mai mare val de bonusuri de până acum! Injecția de bani se va face în februarie și martie. În acest articol vă arătăm de ce 500 euro pot ajunge de două ori în contul dumneavoastră și ce este în plus după aceea.
În Austria, plățile de bonusuri au luat o scurtă pauză doar în ianuarie. Din februarie 2023, însă, plățile vor crește din nou. Va începe al doilea val al bonusului climatic și anti-fiscalitate.

INJECȚIE DE BANI ÎN FEBRUARIE ȘI MARTIE!

Pentru mulți austrieci, anul 2023 va fi un an de “dublu bonus climatic”. Multe persoane care au dreptul la prima pentru climă nu și-au primit prima de 500 euro pentru anul 2022. Prin urmare, aceștia ar trebui să se poată bucura de două ori, pe de o parte pentru prima climatică “normală” din octombrie, iar pe de altă parte pentru cea pe care nu au primit-o încă, în februarie.

Oamenii care s-au mutat recent în Austria în 2022 și au locuit în aici timp de cel puțin 181 de zile se numără printre cei care ar trebui să primească suma de 500 euro în a doua rundă de plăți. În plus, copiii născuți în 2022 și care vor avea cel puțin 181 de zile până la sfârșitul anului vor primi și ei o plată. De menţionat că minorii au dreptul la 250 euro.

În toamnă, însă, prima pentru climă va fi plătită pe o bază socială progresivă. Cu toate acestea, suma maximă va fi de 200 euro, nu de 500 euro ca în 2022. Din 2023, se va aplica regulamentul inițial, conform căruia valoarea bonusului climatic se bazează pe locul de reședință al persoanei. Se vor aplica patru categorii diferite, în funcție de legătura cu transportul public. Prima pentru climă va fi plătită din veniturile suplimentare provenite din taxele pe CO2. Potrivit ministerelor, data limită pentru plata către cetățeni este luna octombrie.

Cu toate acestea, după bonusul de 500 euro din februarie, mulți austrieci vor primi până la încă 500 euro în martie 2023. Lucrurile se complică puțin, deoarece bonusul este legat de creșterea decisă a pensiilor, de la 5,8 la 10,2 la sută. O parte din această majorare va fi plătită sub forma unei plăți unice. Se aplică următoarele: până la o pensie brută lunară de 2.000 euro există o plată maximă plafonată la 500 euro (plată unică de 30 la sută din suma brută lunară), până la o pensie de 2.500 euro, valoarea plății scade din ce în ce mai mult.

Alte informații utile despre bonusul climatic în Austria, puteți afla aici.

TOATE BONUSURILE

După aceea, însă, banii din bonus sunt departe de a se termina. Iată o scurtă prezentare a valurilor de plată:

  • Începând cu luna ianuarie, eliminarea progresiei la rece și reducerea impozitelor în două etape vă vor permite să obțineți mai mult din salariu și, tot din ianuarie, companiile vor putea plăti angajaților până la 3.000 euro fără taxe și impozite.
  • În luna februarie, bonusul climatic și anti-fiscal va fi plătit celor care nu l-au primit până acum. În luna martie, se plătește prima de pensie. Este, de asemenea, perioada declarației de venit, prin care se pot recupera mai mulți bani.
  • În funcție de factura anuală de energie, există acum și o subvenție de până la 200 euro pentru costurile de rețea și până la 500 euro prin intermediul frânei de preț a energiei electrice.
  • Familiile pot primi până la 2.000 euro din Bonusul familial Plus. 550 euro din alocația suplimentară pentru copii și până la 500 euro din alocația unică pentru costul vieții.
  • În plus, indemnizația pentru navetiști va fi dublată până în iunie 2023, urmată de o indemnizație de începere a școlii de 100 euro în septembrie. În luna octombrie va începe plata primei regionale pentru climă de până la 200 euro, încheierea provizorie a anului de acordare a primei.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: