arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SUTE DE MILIOANE DE EURO TRIMISE ACASĂ DE ROMÂNII DIN GERMANIA

Românii care lucrează în Germania au trimis acasă peste 600 milioane de euro în 2023, conform estimărilor bancii centrale germane. Potrivit acestor statistici, românii se situează imediat după turci în ceea ce privește volumul de bani trimiși către țara lor de origine.

Guvernul german examinează transferurile financiare efectuate de imigranți către țările lor de origine. Ministrul de Finanțe a anunțat că intenționează să blocheze remitențele suspectând că banii provin din ajutoare sociale. Bundesbank a prezentat date statistice care indică suma totală trimisă acasă de români din Germania pe parcursul anului trecut.

CÂȚI BANI TRIMIT ACASĂ ROMÂNII DIN GERMANIA

Conform datelor furnizate de Bundesbank, transferurile totale din Germania, împreună cu remitențele, depășesc suma de 22,4 miliarde de euro. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, acestea s-au situat în jurul valorii de 25 miliarde de dolari în 2022. Conform rapoartelor publicate de presa economică, aproximativ 75% din aceste sume sunt direcționate către țările europene. Cel mai mare volum de bani, în valoare de 834 de milioane de euro, se pare că este trimis către Turcia. Pe locul al doilea, cu 604 milioane de euro se situează România, urmată de Polonia, cu 534 milioane de euro. În urma conflictului din Ucraina, remitențele către această țară au înregistrat o creștere semnificativă, aproximativ 451 de milioane de euro transferate.

CARDUL DE PLATĂ PENTRU IMIGRANȚI

Cardul de plată destinat refugiaților are scopul de a preveni transferul de bani către țările lor de origine sau către rețelele de traficanți. Aceste carduri ar trebui să fie utilizabile în toate landurile, dar nu și în afara țării. Mai multe informații despre cardul de plată pentru solicitanții de azil, puteți afla aici.

Cu toate acestea, transferurile de bani de la solicitanții de azil sunt considerate o problemă de către Ministerul german al Finanțelor. Conform estimărilor Bundesbank, aproximativ 6,8 miliarde de euro au fost trimise în străinătate sub formă de remitențe în 2023. Comparativ cu anul precedent, când suma totală a fost de 7,1 miliarde de euro, aceasta a înregistrat o ușoară scădere.

TRANSFERURILE DE BANI, ÎN SCĂDERE

În ultimul an, s-a înregistrat o reducere a remitențelor către țările de origine ale solicitanților de azil. Această scădere a fost de aproximativ 10 până la 15 la sută, variind în funcție de țară. Banca Mondială a estimat că și remitențele către Germania au înregistrat o scădere în 2023 (aproximativ -4% până în al treilea trimestru). Statisticile arată că solicitanții de azil cheltuiesc între 80 și 90% din veniturile lor în Germania. Chiar dacă doar o mică parte din aceste fonduri este trimisă înapoi acasă, remitențele joacă un rol crucial pentru familiile lor. În cazul în care transferurile ar fi blocate, cei hotărâți să trimită bani acasă ar găsi modalități de a continua acest lucru, în ciuda restricțiilor impuse.

Remitențele sunt transferuri private de bani în străinătate. Sumele se trimit de obicei către familie sau prieteni din țara de origine pentru acoperirea costurilor zilnice. Aceste transferuri nu includ plățile între state sau între companii. Nu există nicio cerință legală de raportare a remitențelor, ceea ce face ca suma totală să fie de obicei doar o estimare.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: