arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SUBVENȚII DE 15.000 EURO PENTRU ROMÂNII DIN GERMANIA

Românii din Germania vor putea beneficia de subvenții de 15.000 euro pentru formarea profesională. Prin intermediul Legii privind asistența pentru modernizarea formării profesionale (Aufstiegs-BAföG), în Germania există subvenții extinse pentru persoanele care își continuă formarea profesională. Acestea nu trebuie ignorate, deoarece până la 15.000 de euro așteaptă sa fie retribuite. O nouă cerere online ar trebui să faciliteze acum obținerea banilor.

SUBVENȚII DE 15.000 EURO PENTRU ROMÂNII DIN GERMANIA

BAföG este de obicei asociat cu ajutorul de stat pentru studenți. Dar și cei care urmează o formare profesională continuă pot solicita finanțare. Cadrul în acest sens este definit de Legea privind asistența pentru formare profesională de perfecționare (Aufstiegsfortbildungsförderungsgesetz, AFBG). Aceasta a fost reformată în profunzime în urmă cu câțiva ani, cu o denumire voluminoasă.

Oricine se pregătește pentru un examen de formare profesională, cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă, urmând un curs sau urmând o școală tehnică, primește contribuții pentru cheltuielile de întreținere, subvenții proporționale pentru costurile cursurilor și împrumuturi cu dobândă redusă.

Așadar, oricine dorește să devină, de exemplu, meșter sau maistru industrial sau să devină tehnician, administrator de întreprindere sau oricare dintre cele peste 700 de calificări comparabile ar trebui să arunce o privire asupra așa-numitei Aufstiegs-BAföG. AFBG nu are o limită de vârstă pentru finanțare.

FIECARE LAND GESTIONEAZĂ DIFERIT PROCESUL DE SOLICITARE

Cu toate acestea, nu este la fel de ușor să obțineți sprijin. Fiecare land federal gestionează diferit procesul de solicitare. Aplicația web centrală pentru solicitarea online a Aufstiegs-BAföG se referă în prezent doar la ofertele statelor federale. Dar acest lucru se va schimba în curând.

Prin Legea privind asistența pentru perfecționarea formării profesionale (Aufstiegs-BAföG), Germania oferă un sprijin extins pentru formarea profesională suplimentară, de exemplu pentru maeștrii meseriași, tehnicieni sau specialiști. Puteți aplica online.

Noul AFBG Digital era programat să intre în funcțiune la 20 septembrie 2023 și să fie utilizat de primele patru state federale. În prezent, utilizatorii trebuie să navigheze prin portalurile de aplicații individuale ale statelor federale prin intermediul unei aplicații web.

În plus, alte state federale au anunțat că se vor alătura noului AFBG Digital în a doua jumătate a anului 2023 și vor trece la procesul de aplicare digitală. În viitor, multe persoane vor putea, prin urmare, să depună cereri pentru Aufstiegs-BAföG online în mod centralizat.

Guvernul federal investește bani nu doar în formarea profesională, dar și în abonamente culturale pentru tineri, care primesc un vaucher de 200 euro la împlinirea vârstei de 18 ani. Mai multe detalii despre acest subiect, puteți afla aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: