arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SUBVENȚIE PENTRU ÎNCĂLZIRE ÎN GERMANIA

Românii din Germania pot primi până la 2.000 euro pentru a putea suporta costurile ridicate ale facturilor la încălzire. Iată tot ce trebuie să știți despre subvenția pentru încălzire în Germania, cum puteți solicita acest ajutor de la stat și câţi bani veţi primi.

Din luna mai, numeroase gospodării din Germania pot aplica în sfârșit pentru ceea ce va fi probabil ultima subvenție pentru costurile de încălzire, cel puţin pentru moment. Așa-numitul ajutor pentru dificultate este destinat să ajute gospodăriile care se încălzesc cu ulei de încălzire, gaz lichid sau peleți de lemn. La sfârșitul lunii martie 2023, guvernele federale și de stat au convenit asupra implementării, după lungi negocieri.

Ajutorul se adresează gospodăriilor private care au fost afectate de creșterea bruscă a prețurilor la combustibil. Conform acordului dintre guvernele federal și de stat, aceasta înseamnă „surse de energie care nu sunt legate de rețea”, adică ulei de încălzire, gaz lichid, peleți de lemn, așchii de lemn, bușteni despicați și cărbune sau cocs.

CINE POATE APLICA PENTRU SUBVENȚIE?

Pentru a aplica pentru grant, trebuie să îndepliniți anumite cerințe:

  • În perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2022, ați folosit unul dintre combustibilii specificati mai sus pentru sistemul de încălzire.
  • Costul a fost mai mult decât dublu față de ceea cât v-a costat în 2021.
  • Puteți furniza o factură și dovada plății costurilor.
  • Cereți ajutor pentru gospodăria privată sau ca proprietar pentru apartamente închiriate care sunt încălzite cu unul dintre combustibilii menționați.

În consecință, nu numai proprietarii de sisteme de încălzire ar trebui să fie scutiți, ci și chiriașii ale căror apartamente sunt încălzite cu ulei de încălzire sau alte surse de energie menționate. În cazul în care șemineul pentru încălzirea gospodăriei este operat centralizat de către un proprietar sau o comunitate de condominii, aceștia sunt eligibili să aplice. Proprietarul trebuie să declare că va transmite chiriașilor subvenția primită. Chiriașii nu ar trebui să facă nimic ei înșiși. De asemenea, important: statele federale sunt responsabile pentru plata acestui ajutor. Regulile pot fi modificate în detaliu în funcţie de land.

CÂT DE MARE ESTE SUBVENȚIA PENTRU GOSPODĂRIILE PRIVATE?

Întrucât subvenția este destinată cazurilor dificile, se aplică condiția: prețul pentru încălzire trebuie să se fi dublat cel puțin față de 2021. Potrivit Ministerului Federal al Economiei, factorul decisiv aici nu sunt costurile individuale de achiziție, ci o luare în considerare a costurilor în comparație cu valoarea medie pentru 2021. Guvernele federale și de stat au stabilit așa-numitele prețuri de referință pentru aceasta.
Cei afectați de scumpiri ar trebui să primească o subvenție directă de maximum 2.000 euro pe gospodărie. Deoarece scutirea ar trebui să fie comparabilă cu subvenţia prețului gazului, 80 la sută din costurile suplimentare care depășesc dublarea vor fi rambursate. Condiția prealabilă este o sumă de rambursare de cel puțin 100 euro pe gospodărie. Dacă un proprietar solicită rambursarea pentru mai multe apartamente, valoarea minimă este de 1.000 euro.

Ajutorul poate fi solicitat online până pe 20 octombrie 2023. În cazuri excepționale, cererile ar trebui să poată fi depuse și prin poștă. Portalurile online corespunzătoare pentru depunerea cererilor au fost deja configurate, iar unele au fost deja activate.

CUM APLICAȚI PENTRU SUBVENȚIA LA ÎNCĂLZIRE?

La Berlin, cetățenii şi-au putut depune cererile online din ianuarie 2023, în celelalte state federale semnalul de plecare se dă în luna mai mai. 13 state federale folosesc același portal, înființat de orașul Hamburg. Bavaria, Renania de Nord-Westfalia și Berlinul au propriile lor portaluri. De regulă, trebuie furnizate următoarele dovezi: facturi, extrase de cont și/sau chitanțe pentru plăți, precum și autodeclarații „punitive” ale solicitanților, inclusiv cu privire la cerințele aplicației.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: