arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SECTORUL CU SALARII MICI A SCĂZUT ÎN GERMANIA

Numărul locurilor de muncă cu salarii mici a scăzut în Germania, ca urmare a majorării salariului minim din acest an. Cu toate acestea, aproximativ unul din șase angajați a lucrat în sectorul cu cele mai mici salarii anul trecut. Numărul acestor angajați a înregistrat o scădere, de la 7,5 milioane la 6,4 milioane, conform anunțului făcut de Oficiul Federal de Statistică – Destatis. Un factor determinant în această schimbare a fost creșterea salariului minim, care este de 12,41 euro de la 1 ianuarie 2024.

UNUL DIN ȘASE ANGAJAȚI AU LUCRAT ÎN SECTORUL CU SALARII MICI

Conform informațiilor disponibile, aproape unul din șase angajați a lucrat în sectorul cu salarii mici în aprilie 2023, câștigând mai puțin de 13,04 euro brut pe oră. Potrivit datelor statistice, proporția acestor locuri de muncă în totalul relațiilor de muncă a fost de 16%, față de 19% în aprilie 2022.

Sectorul cu salarii mici include locuri de muncă în care câștigul orar brut este mai mic de două treimi din media națională pe oră. Evaluarea este realizată o dată pe an, pentru luna aprilie, considerată reprezentativă. Limita pentru aprilie 2023 a fost de 13,04 euro, în timp ce în aprilie 2022 a fost de 12,50 euro. Stagiarii nu sunt incluși în această evaluare.

Salariul minim legal a fost de 9,82 euro începând cu 1 ianuarie 2022, a crescut la 10,45 euro începând cu 1 iulie 2022 și la 12 euro începând cu 1 octombrie 2022. Din 1 ianuarie 2024, acesta este de 12,41 euro. Anumite industrii pot avea salarii minime mai mari.

INDUSTRIA OSPITALITĂȚII, ÎN SECTORUL CU SALARII MICI

Sectorul cu salarii mici este preponderent în industria ospitalității. În aprilie 2023, puțin peste jumătate din relațiile de muncă (51%) au fost afectate. În domeniul agriculturii, silviculturii și pescuitului (43%), precum și în artă, divertisment și recreere (36%), procentul angajaților care câștigau mai puțin de 13,04 euro brut pe oră a fost mai mare decât media generală.

Femeile sunt mai afectate de munca în sectorul cu salarii mici în comparație cu bărbații. Aproape una din cinci femei (19%) a lucrat în acest sector, în timp ce în rândul bărbaților procentul a fost aproape de unu din șapte (13%). În ambele cazuri, ponderea a scăzut în decursul unui an.

SALARIUL ÎN DOMENIUL DE CURĂȚENIE

Foarte multe românce lucrează în domeniul de curățenie din Germania. Aici, salariul mediu anual este în prezent de 29.700 de euro, conform site-ului StepStone.de, care analizează câștigurile din diverse industrii. Acest lucru echivalează cu câștiguri lunare de 2.475 de euro. Tariful mediu orar este de 15,47 de euro. Totuși, trebuie remarcat că în vestul Germaniei salariile sunt în general mai mari decât în est. Gama de tarife orare este vastă. În funcție de oraș, acestea variază între 13 și 26 de euro pe oră. În Germania toate salariile sunt exprimate în sume brute. Suma exactă pe care o persoană o primește depinde, printre altele, de locul de reședință și de clasa fiscală. Venitul net mediu al unui angajat în domeniul curățeniei în Germania se situează în general între 14.256 și 19.305 euro pe an.

2.4 MILIOANE DE ANGAJAȚI PE SALARIUL MINIM

Conform datelor disponibile, în Germania au existat 2,4 milioane de locuri de muncă care au fost plătite exact la salariul minim legal de 12 euro, aplicabil în luna aprilie a anului trecut. Această cifră reprezintă 6,2% din totalul relațiilor de muncă care sunt supuse salariului minim. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, salariul minim legal în Germania a crescut la 12,41 euro pe oră.

Conform Ministerului Federal al Muncii, o persoană angajată cu normă întreagă timp de 40 de ore pe săptămână câștigă în prezent 2.151 euro pe lună. Pentru o persoană din prima clasă de impozitare, adică o persoană care locuiește singură, salariul minim net este în prezent de aproximativ 1.560 euro, ceea ce reprezintă aproximativ 600 euro mai puțin decât suma brută.

Dacă suspectați că nu sunteți plătit suficient, există posibilitatea de a raporta frauda. Mai multe informații despre acest aspect, găsiți aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).


Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: