arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SCHIMBĂRI PRIVIND ALOCAȚIA PARENTALĂ DIN GERMANIA

Ministerului Familiei din Germania intenționează să reducă limita de venit pentru alocația parentală (Elterngeld). Conform noilor prevederi, doar părinții cu un venit anual de până la 150.000 de euro vor avea dreptul la alocația parentală, față de limita anterioară de 300.000 de euro. Dar ce înseamnă mai exact schimbările? Și câte familii vor fi afectate de noile reglementări? Vă spunem în continuare. 

CE ESTE ALOCAȚIA PARENTALĂ?

Alocația parentală introdusă în 2007 oferă sprijin financiar părinților care lucrează mai puțin sau deloc după nașterea copilului. Este destinată să permită independența economică a ambilor părinți și poate fi împărțită liber între ei. Suma depinde de venitul net lunar realizat înainte de naștere. Alocația parentală de bază este de cel puțin 300 de euro și maxim 1800 de euro pe lună, adică de la 65 la 100 la sută din salariul lunar net, în funcție de nivelul venitului.

Părinții care nu au fost angajați înainte de naștere primesc și ei suma minimă. Dacă ambii părinți iau alocație parentală, perioada de primire este de maximum 14 luni. Cu ElterngeldPlus, aceasta este extinsă la maximum 28 de luni cu jumătate de plăți. Cu alocația parentală, puteți lucra cu fracțiune de normă până la 32 de ore pe săptămână.

SCHIMBĂRI PRIVIND SUBVENȚIA PARENTALĂ DIN 2024

Până acum, limita de venit pentru primirea Elterngeld era de 300.000 de euro pentru cupluri și de 250.000 de euro pentru părinții singuri. Această limită urmează să fie redusă la 150.000 euro atât pentru cupluri, cât și pentru părinți singuri începând cu anul viitor. Dar economiștii spun că este important să rețineți că limita de venit nu este venitul brut, ci venitul impozabil (zvE).

„ZvE rezultă din venitul brut minus cheltuielile aferente veniturilor, alte cheltuieli și deduceri fiscale”, se arată pe pagina Ministerului Educației. „Prin urmare, zvE este întotdeauna mai mic decât venitul brut”. „Un venit impozabil de 150.000 de euro rezultă – în funcție de caz individual – dintr-un venit brut de aproximativ 180.000 de euro sau mai mult”.

60.000 DE FAMILII VOR FI AFECTATE

Potrivit ministrului Familiei Paus, aproximativ 60.000 de familii ar putea fi afectate de schimbări. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Familiei, aceasta ar fi aproximativ cinci procente din puțin peste un milion de persoane care au primit Elterngeld în 2020.

Însă intenţia Berlinului de a elimina indemnizaţia pentru creşterea copilului a fost criticată pentru că transmite un semnal greşit cu privire la egalitatea între sexe în principala economie a Europei deoarece ar face femeile, care în mod frecvent câştigă mai puţin decât bărbaţii, să fie complet dependente de partenerii lor în primul an de la naşterea copilului, şi de asemenea ar elimina stimulentele pentru bărbaţi să stea acasă pentru a avea grijă de copil.

„NU anulării alocației parentale” – așa se numește o petiție care a strâns deja peste 300.000 de semnături în scurt timp. Petiția critică măsura ca fiind „o palmă în față pentru toate cuplurile muncitoare din Germania”.

În prezent, cuplurile pot primi alocație parentală pentru creșterea copilului pe o perioadă de 14 luni, fiind un beneficiu de înlocuire a salariului acordat de stat. Acesta asigură venituri pentru tinerii părinți care se dedica creșterii copiilor în primele luni de viață, în loc să meargă la muncă.

Mai multe informații despre alocația parentală din Germania și cum se acordă în 2023, puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: