arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

SCHIMBĂRI MAJORE ÎN GERMANIA DIN TOAMNĂ

Toamna lui 2023 aduce o serie de schimbări majore în Germania, care vor fi resimțite inclusiv de românii care trăiesc .aici. Începând chiar cu această lună sunt așteptate schimbări importante. Vorbim despre taxe mai mari, digitalizarea înmatriculării mașinilor, o nouă lege a încălzirii și multe altele. Vă spunem în continuare care sunt cele mai importante reglementări despre care este important să fiți la curent.

CRESC TAXELE DE PARCARE ÎN MAI MULTE ORAȘE

Municipalitățile din întreaga Germania au crescut taxele de parcare de la începutul anului. Deși multe orașe au finalizat deja creșterea, în multe cazuri ajustarea se face pe etape și pe zone de parcare. În medie, parcarea devine mai scumpă cu un euro pe oră – de exemplu în Berlin începâmd chiar din acestă lună.
Alte municipalități se confruntă în continuare cu creșterea prețurilor. De exemplu în Augsburg, Braunschweig, Limburg, Siegen sau Wuppertal. Șoferii ar trebui să afle în timp util despre creșterile de preț corespunzătoare.

ÎNMATRICULAREA ONLINE, NOUTATEA ANULUI

În acest moment persoanele care cumpără o mașină trebuie să meargă la biroul de înmatriculare pentru a ridica o plăcuță de înmatriculare valabilă. Din septembrie, șoferii își vor putea înregistra vehiculul online și imediat vor putea conduce mașina respectivă. Proprietarul nu va mai trebui să aștepte ca documentele și autocolantele vehiculului să fie trimise și poate conduce până la zece zile fără ele. Ca dovadă servește notificarea digitală de admitere.

REVIN CONCEDIILE MEDICALE PRIN TELEFON, DIN OCTOMBRIE

În timpul pandemiei de corona, a fost posibil să obțineți concediu medical la telefon. Acest lucru ar trebui să protejeze practicile medicale de o posibilă infecție. Măsura a fost un succes și a ajutat mulți angajați. Odată cu creșterea așteptată a epidemiei de gripă în Germania din toamnă, raportarea bolilor prin telefon este din nou o problemă. Regulamentul urmează să fie reintrodus în octombrie și se va aplica până în în luna februarie inclusiv.

Cu toate acestea, simptomele nu trebuie să vă pună viața în pericol. Dacă aveți febră, tuse, vă curge nasul, dureri de cap sau de membre, puteți apela la acest serviciu fără probleme. Dacă există dureri în piept sau dificultăți de respirație, trebuie neapărat să mergeți la cabinetul medicului – sau direct la spital.

LEGEA ÎNCĂLZIRII

Parlamentul german a adoptat vineri, 8 septembrie, Legea privind Performanța Energetică a Clădirilor, numită și Legea încălzirii (Heizungsgesetz). Noua lege urmărește să facă încălzirea în Germania mai ecologică prin înlocuirea treptată a sistemelor de încălzire cu ulei/păcură și gaze. Detaliile controversatei legi a încălzirii erau discutate de multă vreme. Acum s-a decis. Ce înseamnă noua lege pentru proprietari și chiriași? Ce finanțări oferă statul? Mai multe informații despre acest subiect, puteți afla aici.

CREȘTEREA PREȚURILOR LA PETROLUL PENTRU ÎNCĂLZIRE

Evoluția prețurilor la uleiul de încălzire rămâne dinamică. Este adevărat că nimeni nu poate prezice în mod specific cum vor evolua prețurile. Dar există prognoze și indicații. Din perspectiva de astăzi, o toamnă scumpă este iminentă. Gospodăriile sunt sfătuite să se asigure că rezervoarele de ulei sunt pline la timp.

Analiștii avertizeaza asupra unei oferte insuficiente în a doua jumătate a anului. Vinovatul este aprovizionarea limitată și cererea masivă simultană din China, India și SUA. Deficitul de aprovizionare duce automat la prețuri mai mari. Creșterea secetei și deficitul asociat al resurselor de apă ar putea duce la blocaje în aprovizionare și la creșteri drastice ale prețurilor, care ar putea afecta și mai mult livrările globale.

SCHIMBĂRI PRIVIND IMPOZITUL PE PROPRIETATE

Noul impozit pe proprietate va intra în vigoare în ianuarie 2025. Oricine și-a depus deja declarația de impozit pe proprietate poate primi o evaluare fiscală corespunzătoare de la biroul fiscal încă din toamnă. Consultanții fiscali avertizează: oricine primește o astfel de scrisoare ar trebui să o verifice pentru erori și să depună imediat o obiecție. Potrivit experților, apar posibile erori, de exemplu, la valorile standard ale terenurilor pe care proprietarii de terenuri le-au preluat de pe portalurile de stat. Sunt în mod repetat prea mari. Acesta poate fi cazul, de exemplu, dacă o zonă inutilizabilă a fost înregistrată ca teren de construcție.

Cuantumul viitorului impozit pe proprietate nu este încă previzibil. Potrivit experților, ratele de evaluare, pe care fiecare municipalitate le stabilește individual, ar putea provoca surprize urâte. Potrivit Ministerului de Finanțe, probabil că va dura până în toamna anului 2024 până să fie cunoscută valoarea specifică a viitorului impozit pe proprietate pentru majoritatea contribuabililor. 

ÎNCEP NEGOCIERILE PENTRU PREȚURILE DIN SUPERMARKET

În al patrulea trimestru vor începe condițiile de tranzacționare. Se discută prețurile pentru următoarele șase luni. Discutiile tratează si produse noi, prezentare, oferte speciale si termene de livrare. „În culise, supermarketurile și discounterii se pregătesc pentru negocierile dure din toamnă”, a avertizat un expert în domeniu. Retailerii resping creșterile abrupte ale prețurilor în intervalul procentual de două cifre. Cu toate acestea, producătorii doresc să impună acest lucru. Consecințe posibile pentru consumatori: starea de spirit între comercianți cu amănuntul și producători s-ar putea schimba. În cazuri extreme, pot apărea opriri de livrare și delistări.

MODIFICARE IMPORTANTĂ A PORTALULUI FISCAL ELSTER

Popularul portal fiscal Elster anunță schimbări importante pentru toți utilizatorii. Pe viitor, nu toate mesajele vor fi salvate permanent în căsuța poștală Elster privată, ci doar „mesaje importante de care veți avea nevoie mai târziu”. Într-un comunicat de presă, portalul fiscal sfătuiește toți consumatorii să descarce toate mesajele pe care le doresc și care sunt afectate de perioada de ștergere. 

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: