arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Românii care lucrează în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze

vaccin

Românii care lucrează în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze. În caz contrar, ei ar putea rămâne fără loc de muncă.

Imunizarea este deja obligatorie în Germania pentru mai multe categorii profesionale, cum ar fi medicii și polițiștii. România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană,. Mai ales în cazul muncitorilor sezonieri.

Regulile mult mai stricte privind vaccinarea ar putea face mai dificil accesul cetățenilor români pe piața muncii din această țară.

Proiectul vaccinării obligatorie

„Proiectul vaccinării obligatorii – inclusiv pentru muncitorii străini – intră în discuția Bundestagului săptămâna aceasta. Dacă va avea un aviz favorabil, se va ajunge probabil în vară la un vaccin obligatoriu pentru toată populația adultă, pe o perioadă limitată, un an sau doi ani. O parte din românii din diaspora s-a vaccinat la sosirea în România în concediu.

În aceast moment, însă, este valabilă vaccinarea obligatorie doar pentru personalul din sectorul medical, personalul din sectorul de îngrijire și pentru militari.

Este cunoscut faptul că românii care muncesc în abatoare au fost deja acuzați că nu respectă măsurile de siguranță împotriva Covid-19 și chiar că au adus virusul în Germania. Germania a avut deja probleme anii trecuți și cu muncitorii români care urmau să culeagă sparanghel, de pildă. . Astfel, se încearcă impunerea vaccinării obligatorii, inclusiv pentru români.

În orice caz, obligativitatea vaccinării pentru toată populația adultă din Germania ar putea să intre în vigoare abia din vara acestui an. Românii sunt destul de reticienți referitor la această măsură.

Mai multe informații pe care trebuie să le știți despre virus, găsiți aici.

Recomandări de conduită oferite de statul German

Mențineți contactele cu alte persoane cât mai reduse posibil și limitați-vă la un cerc de persoane care rămâne același.

Păstrați o distanță de minim 1,5 metri față de celelalte persoane. Spălați-vă mâinile regulat și temeinic, purtați mască de protecție și aerisiți regulat. Acolo unde se întâlnesc persoane în spațiu restrâns se aplică, în principiu, o obligație de purtare a măștii.

Testele rapide sunt o componentă esențială pentru a facilita un grad mai mare de normalitate și contacte personale mai sigure. 

În școli se aplică o obligație de purtare a măștii pentru toate clasele, indiferent de nivel.

Respectați regulile valabile în landul dvs. federal.

Vaccinarea obligatorie în Germania nu va putea intra în vigoare până în mai sau iunie anul curent. Nicidecum la începutul lunii martie, aşa cum s-a promis inițial.

Vaccinarea obligatorie în Germania nu va putea intra în vigoare până mai sau iunie anul acesta. Și nicidecum la începutul lunii martie cum s-a promis inițial. Stabilirea unei date pentru o primă dezbatere orientativă pe acest subiect a fost amânată de Bundestag.

Prima dată la care deputații vor putea lua, cel puțin teoretic, o decizie cu privire la vaccinarea obligatorie va fi în 14 martie.

Sfaturi de călătorie în Germania

Persoanele care călătoresc în Germania au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente care atestă vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test.

Aceste lucruri sunt valabile indiferent de modalitatea de transport utilizată și de zona din care este începută călătoria. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați de la această obligație.

Sunt acceptate testele tip PCR, PoC-NAAT sau testele efectuate prin alte metode de amplificare a acidului nucleic, a căror valabilitate să nu depășească 48 ore. Autoritățile locale pot solicita efectuarea unui nou test PCR după sosirea în Germania.

Documentele menționate anterior pot fi prezentate în format tipărit sau electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Persoanele care sosesc din zone de risc, inclusiv România, trebuie să intre în autoizolare. În timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea vizitatorilor, încălcarea regulilor fiind sancționată cu amenzi. 

Perioada de autoizolare este de 10 zile în cazul sosirii din zone de risc cu incidență ridicată. Respectiv de 14 zile pentru zonele cu variante de virus.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Germania sau Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Germania și Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: