arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Regulile actuale în contextul Covid-19 în Germania

Scoaterea restricțiilor

În Germania s-a hotărât ca relaxarea măsurilor anticoronavirus să se facă treptat. A fost propusă o perioadă de tranziție care va permite landurilor să mențină restricțiile în vigoare și după data de 20 martie. Peste jumătate dintre landuri plănuiesc prelungirea restricțiilor anti Covid-19.

Ce reguli rămân în vigoare după 20 martie

Guvernul și landurile germane au elaborat săptămână trecută o nouă legislație pentru a permite ridicarea aproape a tuturor restricțiilor din 20 martie, cu excepția unor măsuri de bază.

Însă mai multe landuri federale intenționează să mențină actualele restricții în vigoare ca parte a fazei de tranziție.

Landurile care doresc prelungirea restricțiilor

În Bavaria, autoritățile au spus că regulile existente de acces 2G sau 3G și purtarea măștii de protecție. Inclusiv în școli și magazine, vor rămâne în vigoare până pe 2 aprilie.

Baden-Württemberg dorește, de asemenea, să folosească perioada de tranziție.

Între timp, Berlinul a anunțat că va menține măsurile actuale Covid-19 până la 1 aprilie.

În Saxonia Inferioară, guvernul intenționează să prezinte săptămâna aceasta un regulament tranzitoriu care se va aplica până pe 2 aprilie.

Renania de Nord-Westfalia intenționează, de asemenea, să folosească regulamentul de tranziție până la aceeași dată.

Alte landuri care spun că doresc să extindă restricțiile ca parte a fazei de tranziție sunt Turingia, Saarland, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Hamburg. Alte țări care au ridicat restricțiile, găsiți aici.

Regulile de călătorie

La începutul lunii martie, Germania și-a schimbat reglementările de călătorie în contextul Covid-ului, ștergând efectiv toate țările din lista sa cu risc ridicat.

Autoritățile au spus că această decizie de datorează faptului că varianta Omicron a virusului s-a dovedit a provoca boli mai puțin severe decât variantele anterioare.

Ei au spus că țările vor fi clasificate drept „risc ridicat” în viitor „unde există o incidență mare în ceea ce privește răspândirea variantelor cu virulență mai mare, comparativ cu varianta Omicron”.

Mișcarea a relaxat în mod semnificativ restricțiile de călătorie pentru persoanele care intră în Germania, dar a lăsat unele reguli în vigoare. Alte țări au renunțat la regulile de călătorie, inclusiv Regatul Unit, care și-a încheiat toate restricțiile de călătorie legate de Covid pe 18 martie.

Până când sunt în vigoare restricțiile actuale de călătorie?

Restricțiile de călătorie au fost inițial prelungite până la sfârșitul lunii 19 martie 2022 – în conformitate cu planurile Germaniei de a relaxa regulile începând cu 20 martie.

Dar Ministerul Sănătății din Germania a confirmat pentru The Local că restricțiile de călătorie au fost extinse ca parte a modificărilor recente aduse legilor de protecție împotriva Covid-19. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că „odată cu adoptarea modificării la Legea privind protecția împotriva infecțiilor, Regulamentul de intrare a coronavirusului a fost prelungit până la 28.04.2022”.

Asta înseamnă că restricțiile de călătorie, așa cum sunt, rămân în vigoare cel puțin până pe 28 aprilie.

De ce este important să știm?

Înainte de a veni în Germania, vi se va cere fie să vă încărcați documentele Covid (dovada de vaccinare, recuperare sau un test) în timp ce vă faceți check-in. Fie să prezentați dovezi înainte de îmbarcare – indiferent de unde veniți.

Călătorii care se transferă pe un aeroport din Germania trebuie, de asemenea, să prezinte dovada statutului lor Covid. Acest lucru se aplică atât tranzitului non-Schengen din sau către țări terțe din afara UE, cât și tranzitului din sau către state Schengen.

Oamenii care conduc sau călătoresc în Germania cu alt mijloc de transport trebuie să aibă și ele această dovadă. Pot fi efectuate verificări aleatorii în apropierea granițelor, totuși, în realitate, acest lucru nu se întâmplă des.

Deoarece nicio țară nu se află în prezent pe lista de riscuri, nu mai trebuie să completați un formular digital de înscriere înainte de a călători în Germania. Dovada vaccinării, recuperării sau testului este suficientă.

Cu toate acestea, oamenii ar trebui să țină evidența oricăror modificări ale nivelului de risc în țările din care călătoresc în Germania de pe lista de risc a Institutului Robert Koch. Acest lucru va fi deosebit de important dacă situația pandemică se înrăutățește cu o variantă nouă, mai periculoasă.

Pe blog-ul nostru veți găsi și alte informații utile.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații și ajutor referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: