arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

REGULI PENTU ANGAJAȚII CU MINIJOB DIN GERMANIA

Mulți români angajați în Germania întâmpină dificultăți financiare, motiv pentru care apelează la un loc de muncă suplimentar-minijob. Salariul minim nu mai este suficient pentru a acoperi costul ridicat al vieții, din cauza inflației, despre care puteți afla mai multe date aici.

În acest articol vom prezenta regulile pentru angajații cu minijob din Germania, stabilite prin legislația în vigoare.

CONSIMȚĂMÂNTUL ANGAJATORULUI

Înainte de a ocupa un loc de muncă suplimentar, trebuie să obțineți consimțământul angajatorului dumneavoastră. În principiu, acesta poate să se opună dacă există un motiv justificat. De exemplu, dacă doriți să lucrați noaptea și să veniți a doua zi la lucru foarte obosit, compania poate interzice a doua angajare. Este important să obțineți consimțământul în scris. De obicei, acesta specifică pentru cine nu aveți voie să lucrați, cum ar fi companii concurente. Odată ce permisiunea a fost acordată, compania nu poate revoca pur și simplu consimțământul. Acest lucru ar fi posibil doar dacă intervin schimbări în condițiile inițiale.

CONTRIBUȚII LA ASIGURĂRILE SOCIALE

În Germania, angajații trebuie să plătească contribuții la asigurările sociale, care sunt deduse automat din salariul lor brut. Minijoburile cu un venit de până la 538 de euro pe lună sunt fără asigurare. Dacă aveți un minijob pe lângă un loc de muncă cu normă întreagă sau parțială, trebuie să plătiți contribuții de asigurare doar pentru postul principal. Contribuțiile la asigurarea de pensie variază în funcție de combinația de locuri de muncă. Cel mai bine este ca cei interesați să se informeze despre situația lor specifică.

LIMITĂ DE CÂȘTIG PENTR MINIJOB ÎN 2024

Începând cu acest an, persoanele cu Minijobs pot câștiga 538 de euro pe lună. Aceasta se datorează creșterii salariului minim la 12,41 de euro pe oră, ceea ce permite un câștig anual de 6.456 de euro. Este posibil ca unii să lucreze în mai multe locuri cu minijob sau să combine un minijob cu un loc de muncă permanent. Iată care sunt regulile de câștig pe care ar trebui să le urmați pentru a evita problemele cu biroul fiscal. Angajații care primesc salariul minim pot lucra puțin peste 43 de ore pe lună, fără a depăși limita de câștiguri pentru minijob. Cei care câștigă mai mult decât salariul minim orar trebuie să își reducă programul de lucru în mod corespunzător pentru a se încadra în această limită.

Vereinigte Lohnsteuerhilfe (VLH) vă informează că există excepții care permit depășirea limitei anuale a câștigurilor. Lucrătorii cu Minijob pot câștiga mai mult de 538 de euro în maximum două luni pe an, dar nu mai mult de 1.076 de euro pe lună. În situații excepționale, câștigurile anuale pot ajunge până la 7.532 de euro.

REGULI PENTU ANGAJAȚII CU MINIJOB

Persoanele care au mai multe minijoburi trebuie să știe că veniturile lor lunare totale nu pot depăși 538 de euro. Dacă remunerațiile din toate locurile de muncă depășesc această sumă, angajarea implică obligația de a plăti toate contribuțiile și impozitele. Totuși, dacă o persoană lucrează cu normă întreagă și are, în plus, un minijob, acesta rămâne scutit de plata contribuțiilor la asigurările sociale, cu excepția cazului în care preia un alt minijob. În acest caz, se adună câștigurile din locul de muncă principal și toate minijoburile suplimentare, ceea ce poate duce la obligația de a plăti contribuții.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: