arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Reguli Covid pentru copii în Austria

Reguli Covid copii

S-au stabilit reguli noi cu privire la regulile care se vor aplica copiilor. Există două seturi de reguli în ceea ce privește dovada vaccinării în Austria. Sunt regulile de intrare în țară și regulile de acces la anumite servicii și locații din țară.

Pentru a intra pe teritoriul Austriei, toți cei peste 12 ani trebuie să prezinte dovada a ceea ce se numește 3G în Austria. 3G însemnând vaccinare completă împotriva Covid-19, recuperare sau un test negativ valabil.

Dovada vaccinării este considerată valabilă pentru intrarea în Austria numai după 14 zile după a doua doză. Sau la 21 de zile după o doză de Johnson & Johnson. Cu toate acestea, copiii cu vârste între 12 și 18 ani pot scăpa de carantină la intrarea în țară, chiar dacă nu sunt vaccinați sau recuperați. Dar doar dacă au rezultat negativ la test și sunt însoțiți de un adult care are dovada necesară.

Așadar, intrarea în țară nu ar trebui să fie o problemă pentru adolescenții care nu sunt complet vaccinați. Important este ca adulții cu care călătoresc să respecte criteriile de intrare.

Obligativitatea purtării măștii a reintrat în vigoare

Din 23 martie, obligativitatea purtării măștii a reintrat în vigoare. Acest lucru înseamnă că o mască FFP2 este necesară pentru toate spațiile publice interioare, cum ar fi cafenele, restaurante, hoteluri, transport public, supermarketuri, spitale și farmacii.

Cu toate acestea – și aici devine confuz – companiile pot alege dacă să aplice mandatul de mască sau să implementeze regulile 3G. Dacă o aleg pe cea din urmă, atunci oamenii trebuie să prezinte dovada unui test negativ, vaccinare sau recuperare pentru a intra.

Criteriile 3G sunt judecate după regulile austriece și se aplică de la vârsta de 12 ani (6 ani în Viena). Un adolescent nu va fi considerat ca fiind complet vaccinat dacă a primit o singură doză de vaccin. Altul decât Johnson & Johnson. Aici veți găsi informații cu privire la expirarea certificatelor de vaccinare ale copiilor.

Vaccinuri valabile

La acest subiect există și mai multe variații ale regulilor.

Vaccinurile Covid-19 care sunt valabile pentru intrarea în Austria sunt BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Covishield, Covaxin, Covovax, Johnson & Johnson, Moderna, Nuvaxovid (Novavax), Sinovac și Sinopharm. Mai multe puteți afla pe site-ul oficial de turism al Austriei.

Dar pentru regula 3G internă, numai vaccinurile aprobate de EMA sunt considerate valide. Acestea sunt BioNTech/Pfizer, Novavax, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Aceasta înseamnă că vaccinările precum Sputnik și Sinovac – care sunt încă în curs de aprobare EMA – nu sunt valabile.

Deci, dacă copilul tău nu este considerat pe deplin vaccinat conform regulilor austriece, va trebui să facă teste regulate pentru a accesa zonele care necesită dovada 3G.

Refulile Covid în școlile din Austria

Măștile rămân în școli, dar elevii nu trebuie să le poarte în clase. Regulile actuale privind măștile în școlile din Austria vor rămâne neschimbate pentru moment. În ciuda apelurilor unor politicieni de a înăspri regulile pe fondul creșterii infecțiilor.

Regulile actuale impun elevilor să poarte o mască FFP2 atunci când se deplasează prin școală, dar nu în timp ce stau într-o clasă. Este asemănător cu regula aplicată altor spații publice interioare și gastronomiei.

Pe lângă regula măștilor, elevii și profesorii sunt, de asemenea, obligați să testeze pentru Covid-19 de trei ori pe săptămână.

Care sunt măsurile actuale ale Austriei împotriva COVID-19?

De la un mandat național de vaccinare pentru fiecare cetățean la începutul anului, care a fost ulterior abandonat, Austria a relaxat treptat măsurile Covid în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, modul rapid în care a avut loc acest lucru, împreună cu diferitele reguli în vigoare în diferite state, a făcut acest lucru dificil de respectat.

Când majoritatea restricțiilor au fost ridicate, acest lucru având loc pe 5 martie, roiuri de oameni au mers în cluburi de noapte și la petreceri în toată țara.

Cine suntem noi? Și cu ce vă putem ajuta?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: