arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

REDUCERI DE IMPOZITE ȘI BONUSURI ÎN AUSTRIA

Reduceri de impozite și bonusuri, acestea sunt principalele măsuri de ajutor care se aplică în Austria în 2023. Guvernul acestei țări a decis mai multe modificări financiare, de la deduceri fiscale la plăți unice de care vor beneficia cei care locuiesc aici.

Deoarece rata inflației rămâne ridicată, iar războiul din Ucraina continuă să aducă instabilitate pe continent, guvernul federal trebuie să facă față creșterii costului vieții chiar înaintea alegerilor care vor avea loc în 2024. Cu acest scenariu, coaliția de guvernare a anunțat deja o serie de măsuri de ajutor pentru a oferi sprijin financiar persoanelor din Austria în 2023.

KLIMABONUS REVINE ÎN 2023

Una dintre plățile principale va fi Klimabonus – care se plătește integral (500 euro pentru adulții eligibili și 250 euro pentru rezidenții austrieci minori) începând din februarie pentru cei care aveau dreptul la Klimabonus 2022, dar nu au primit.

Plata se va face, de asemenea, în mod regulat în fiecare octombrie din veniturile suplimentare pe care guvernul le primește cu taxa pe CO2. Suma variază între 100 euro și 200 euro de persoană, în funcție de locul de reședință. Cei care locuiesc în Viena au dreptul la 100 euro.

MĂSURI DE REFORMĂ FISCALĂ

De la 1 ianuarie au intrat în vigoare câteva modificări promovate de reforma fiscală a Austriei, inclusiv unele reduceri de taxe și eliminarea progresiei la rece – un termen fiscal folosit pentru a descrie o povară fiscală crescută. Reducerile de impozite planificate și eliminarea progresiei la rece vor lăsa toți contribuabilii din Austria cu un venit net mai mare pe lună. În același timp, beneficiile sociale, inclusiv indemnizația de concediu de maternitate, alocația familială și altele, vor crește anual pe măsură ce sunt ajustate în funcție de ratele inflației. Mai multe informații despre un nou bonus care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, puteți citi aici.

MODIFICAREA CATEGORIEI DE IMPOZITARE

Există, de asemenea, schimbări semnificative în privința categoriilor de impozitare în Austria. În 2023, veniturile de până la 11.693 euro nu sunt impozabile (anterior, acest suma era de 11.000 euro). Iată modificările și noile tarife:

Valorea taxeiLimita anterioarăLimita nouăCreştere
0%până la 11.000 europână la 11.693 euro6.3%
20%până la 18.000 europână la 19.134 euro6.3%
30%până la 31.000 europână la 32.075 euro3.47%
41%până la 60.000 europână la 62.080 euro3.47%
48%până la 90.000 europână la 93.120 euro3.47%
50%de la 90.000 eurode la 93.120 euro3.47%
55%de la 1 million eurode la 1 million euro– 

SUBVENȚIE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ

Subvenţia pentru energia electrică din Austria este în vigoare de la 1 decembrie, dar efectele sale se vor simți în principal în 2023 – iar plafonul de preț ar trebui să fie în vigoare până la 30 iunie 2024. Prețul energiei electrice va fi subvenționat până la un consum de 2.900 de kilowați-oră, a spus guvernul. Până la această limită, va costa doar zece cenți per kilowatt oră – prețul energiei dinainte de criza energetică actuală. Peste această limită de consum, oamenii vor trebui să plătească prețuri de piață pentru ceea ce consumă.

Guvernul austriac estimează că măsura va ajuta casele austriece să economisească de la 400 la 800 de euro la facturile la energie pe an. Ministerul de Finanțe a adăugat că economiile medii ale gospodăriilor ar fi de 500 de euro.

SUBVENȚIA PENTRU ÎNCĂLZIRE

Subvenția pentru costurile de încălzirea fost anunțată de guvernul federal în decembrie și are scopul de a scuti gospodăriile între 200 și 400 de euro pe an, ca plată unică. Subvenția pentru încălzire este destinată familiilor cu venituri mici, pensionarilor minimi și beneficiarilor de asistență socială. Va fi disponibil fie că se încălzesc cu gaz, electricitate, peleți sau alt combustibil. Deoarece provinciile vor distribui grantul, miniștrii nu au oferit detalii suplimentare cu privire la criteriile de venit și nici nu au furnizat o estimare a datei plății.

ALTE PLĂȚI ȘI AUTOARE

Există câteva alte plăți și ajutoare unice, iar guvernul ar trebui, de asemenea, să anunțe noi modificări în 2023. Începând din ianuarie, de exemplu, se plăteşte o nouă „subvenție pentru costurile rețelei” de200 de euro pe an gospodăriilor cu venituri mici. Cum ar fi cele care sunt scutite de taxele de difuzare (GIS). În plus, provinciile austriece, inclusiv Viena, au anunțat măsuri locale, inclusiv plăți și alocații unice, în special pentru a amortiza creșterea prețurilor la energie.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: