Procesul de recuperare a taxelor din Germania
Românii care au muncit legal în Germania au dreptul să-și recupereze taxele. Aceste taxe reprezintă impozitul plătit în plus, alocația (dacă nu ați beneficiat de cea din România) sau diferența de alocație (dacă ați luat și din România).
Recuperarea taxelor se poate face indiferent dacă ai lucrat o perioadă îndelungată sau scurtă de timp. Pentru început o să ai nevoie de documente de la angajator ( fluturași, fișe fiscale, dovezi domiciliu). Dacă nu ai aceste documente și nu știi de unde să le obții, nu-ți face griji. Primești tot ajutorul de care ai nevoie din partea echipei Migro.ro în recuperarea taxelor din Germania.
Pentru ce perioadă se pot recupera taxele din Germania
În primul rând ar trebui să știi că indiferent de perioada lucrată în Germania, solicitarea returnării taxelor pe impozitul plătit se poate face pentru o perioadă de până la 4 ani. Pe scurt, în acest caz vei recupera banii aferenți ultimilor 4 ani. Anul fiscal german începe la 1 ianuarie și se termină la 31 decembrie.
În schimb, alocația se poate recupera pe ultimele 6 luni retroactive.
Cât durează recuperarea taxelor
Prin urmare, de la depunerea cererii până la rambursarea propriu-zisă a banilor nu există o durată exactă. Referitor la durata totală a procesului de rambursare a taxelor, în legislația fiscală germană nu este prevăzut un termen standard la care trebuie soluționate aceste cereri. Prin urmare, practic, durata soluționării depinde de fiecare birou fiscal regional.
În ce mod îşi poate uşura activitatea un român, astfel încât să primească mai repede banii pe care îi merită?
Românii pot apela la firme ce se ocupă de restituirea acestor impozite, firme care sunt acum prezente şi în România. O asemenea companie este pentru client un intermediar care îl poate salva pe acesta de multă energie şi bătaie de cap.
Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon +40 369 805.805.
Există reguli pe care trebuie să le respecte un cetăţean român care lucrează legal în Germania pentru recuperarea impozitului?
Sunt trei reguli de bază ce trebuie respectate. Prima este să solicite statului respectiv suma percepută drept impozit în plus, pentru că ţările, în general, nu rambursează automat aceste sume, ci doar la cererea contribuabilului. A doua regulă este să dovedească veniturile realizate prin documente ce se anexează cererii lui oficiale. Nu în ultimul rând, trebuie să trimită cererea de solicitare a impozitelor plătite în plus până la anumite termene.
Nerespectarea acestor termene atrage pierderea dreptului său de a-şi primi banii înapoi. Prin urmare, este bine ca această cerere să fie depusă la timp, pentru a avea siguranţa că nu ratează recuperarea sumelor la care are dreptul.
Suma restituită
Suma restituirii impozitului plătit este individuală pentru fiecare contribuabil și depinde de mai mulți factori, inclusiv valoarea veniturilor din Germania și din România.
Alți factori ar fi: valoarea impozitului plătit, reținut din salariu, starea civilă, situația familială, locul de reședință și de muncă, vârsta, deduceri fiscale disponibile etc.
Pentru persoanele care au un venit anual de aproximativ 10.000 de euro. Ne putem aștepta la o rambursare de până la 100% din impozitul plătit. Cu toate acestea, în cazul persoanelor cu venituri mai mari nu este posibilă restituirea completă.
Datorită completării corecte a declarației și utilizării deducerilor, persoanele care solicită o rambursare a impozitelor primesc în Germania până la câteva zeci de mii de euro. Suma medie restituită este de câteva sute de euro.
Mai multe informații despre declarația de venit, aveți aici.
Procesul de recuperare a taxelor se bazează pe existenţa unei legislaţii. Aceasta dă dreptul fiecărui contribuabil de a primi înapoi banii ce au fost plătiţi în plus sub formă de taxe şi impozite.
Este absolut normal să se întâmple aşa. Ca acest drept să poată fi exercitat, trebuie să existe dovezi că au fost plătite impozite în plus. Iar acest dovezi sunt documente, chitanţe.
Pentru alte articole interesante, accesați blogul nostru.