arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

PLATA ALOCAȚIEI KINDERGELD ÎN NOIEMBRIE

Plata alocației Kindergeld în noiembrie se va face începînd de vineri, în mai multe etape. Mai exact, primele viramente cu alocaţia și un eventual supliment la aceasta vor fi trimise în contul beneficiarilor din 4 noiembrie. Data la care Kindergeld va fi virat în cont în depinde de ultima cifră a  numărului Kindergeldnummer. În noiembrie, ca și în lunile anterioare, mulți părinți vor primi, pe lângă Kindergeld, aproximativ 200 euro din suplimentul pentru copii kinderzuschlag.

Kindergeld  este prestația familială plătită tuturor persoanelor care au copii și care lucrează în Germania. Ca și în anul trecut, tarifele sunt următoarele:

  • 219 euro – pentru primul și al doilea copil
  • 225 euro – pentru al treilea copil
  • 250 euro – pentru fiecare copil suplimentar.

De la 1 ianuarie 2023 va exista o creștere a beneficiului Kindergeld. Cuantumul lunar al indemnizației pentru primul, al doilea și al treilea copil va crește de la 219 euro la 237 euro pe lună. De asemenea, se va plăti 250 euro pentru al patrulea copil și pentru fiecare copil următor. În plus, va crește și cuantumul alocației pentru copii Kinderzuschlag, din ianuarie urmând să ajungă la 250 de euro.

DATELE DE PLATĂ A KINDERGELD PE NOIEMBRIE 2022

Data la care Kindergeld din Germania va  intra în conturile beneficiarilor în noiembrie 2022 depinde de ultima cifră   a numărului Kindergeldnummer.

Ultima cifră este 0 – 4 noiembrie

Ultima cifră este 1 – 7 noiembrie

Ultima cifră 2 – 8 noiembrie

Ultima cifră 3 – 9 noiembrie

Ultima cifră 4 – 10 noiembrie

Ultima cifră 5 – 11 noiembrie

Ultima cifră 6 – 14 noiembrie

Ultima cifră 7 – 15 noiembrie

Ultima cifră 8 – 16 noiembrie

Ultima cifră 9 – 17 noiembrie

VÂRSTA PÂNĂ LA CARE SE PRIMEȘTE KINDERGELD

În principiu, Kindergeld este plătit pentru:

  • toți copiii până la vârsta de 18 ani
  • copiii  aflați în învățământ  până la vârsta de 25 de ani
  • copiii șomeri până la vârsta de 21 de ani

Plata alocației pentru copii Kindergeld se încheie când copilul împlinește vârsta de 18 ani. Dacă în prima zi a lunii ați împlinit 18 ani, dreptul la indemnizație va expira în ultima zi a lunii precedente. Cu toate acestea, în situația în care copilul merge la școală, este în ucenicie sau studiază, este în continuare eligibil pentru Kindergeld, dar trebuie depusă o nouă cerere.

Adulții care sunt ucenici sau care studiază au dreptul la alocaţie până la vârsta de 25 de ani.

Mai multe informații despre condițiile de primire a alocației pentru copii Kindergeld pot fi găsite aici.

SUPLIMENTUL KINDERZUSCHLAG

Persoanele cu venituri mici care beneficiază de alocație pentru copii Kindergeld în Germania au dreptul la suplimentul pentru copii Kinderzuschlag, dacă îndeplinesc anumite condiții. De regulă, alocația pentru copii se plătește timp de 6 luni, după care trebuie să solicitați din nou. Din iulie 2022, cuantumul maxim al beneficiului a crescut,  de la 209 euro la 229 euro pe lună..

Kinderzuschlag este disponibil pentru părinții din Germania (amândoi sau părinți singuri) care îndeplinesc aceste patru condiții:

  • copilul are sub 25 de ani, este dependent de ei și locuiește cu ei;
  • părinții primesc deja alocație pentru copii Kindergeld;
  • venitul părinților este de cel puțin 900 euro pe lună (pentru un cuplu) sau 600 euro pe lună (pentru o mamă sau un tată singur), dar nu depășesc limita superioară de venit stabilită de legea socială;
  • nu primesc ajutor de șomaj Arbeitslosengeld II.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: