arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

NOUTĂȚI FISCALE ÎN AUSTRIA

Austria pregătește o serie de noutăți fiscale referitoare la impozitul pe salarii și venit și prestațiile sociale. Acestea ar urma să intre în vigoare de anul viitor. De asemenea, unele lucruri se vor schimba și în ceea ce privește evaluarea fiscală a angajaților pentru anul 2022.
De exemplu, angajații ar putea aștepta sute de euro în plus la egalizarea impozitului pe salarii.

SCHIMBĂRI REFERTITOARE LA DECLARAȚIA DE VENIT ÎN 2023

De la 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare diverse reglementări noi și modificări fiscale, care pot fi invocate pentru prima dată la stabilirea impozitului pe salariat pentru anul 2022.

Aceste noutăți fiscale din Austria au scopul să ajute suplimentar angajații și familiile în procesul de egalizare a impozitului pe venit.

DEDUCEREA DE 500 EURO PENTRU SALARIAȚI, ÎN FUNCȚIE DE COSTUL VIEȚII

Deducerea pentru salariați pentru costul vieții se ridică până la 500 de euro. Aceasta este o deducere fiscală negativă unică, destinată să ușureze situația contribuabililor cu venituri mici.

În acest scop, deducerea trebuie să fie solicitată în mod activ în timpul egalizării fiscale. Mai exact, persoanele cu venituri mici primesc o sumă de până la 500 de euro compensată suplimentar ca impozit negativ.

Pensionarii nu mai pot solicita această sumă în declarația de impozit, deoarece au primit deja plata respectivă în septembrie, odată cu pensia.

CREȘTE INDEMNIZAȚIA DE NAVETIST

Până în iunie 2023, navetiștii vor beneficia de o creștere a indemnizației de navetist cu 50% și de o cvadruplare a euro pentru navetiști, măsură care se aplică din mai 2022. Aceasta înseamnă că pentru două treimi din anul 2022 se va aplica o scutire fiscală mai mare, care poate fi solicitată în cadrul egalizării impozitului pe salarii.

Euro pentru navetiști se plătește sub formă de sumă anuală sau se solicită în scopuri fiscale. Aceasta se ridică la 2 euro pe kilometru de călătorie dus-întors între domiciliu și locul de muncă pe an. Pentru perioada mai 2022 – iunie 2023, euro pentru navetiști se cvadruplează și se ridică astfel la 8 euro pe kilometru. Acest lucru duce la o creștere de 0,5 euro pe lună.

Această majorare va fi luată în considerare automat în decontul de impozite dacă aveți dreptul la indemnizația pentru navetiști.

MAJOAREA LA 2.000 EURO A PRIMEI DE FAMILIE

Familiile care plătesc suficient impozit pe salariu sau impozit pe venit, datorită veniturilor lor, vor fi ajutate prin creșterea Bonusului familial Plus de la 1.500 de euro, cât era până acum, la 2.000 de euro pe an pentru fiecare copil. În cazul copiilor de peste 18 ani, suma va fi majorată de la 500 de euro la 650 de euro.

Aceasta înseamnă că familiile se pot aștepta la o reducere suplimentară pentru fiecare copil în cadrul egalizării impozitului pe venit pentru anul 2022 și pot primi înapoi de la fisc mult mai mulți bani decât în anii precedenți.

CREȘTEREA ALOCAȚIEI SUPLIMENTARE PENTRU COPII LA 550 EURO

Alocația suplimentară pentru copii pentru familiile cu venituri mici va fi majorată de la 250 de euro la 550 de euro pentru anul 2022. Această sumă este luată automat în considerare la calcularea impozitului pe salariat, cu condiția să fie îndeplinite condițiile. Informații suplimentare despre alocații în Austria puteți găsi aici.

CINE SUNTEM NOI? ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania sau Austria. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania și Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: