arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Munca și ocuparea forței de muncă în Austria

Angajare

Cetățenii din UE au posibilitatea de a merge să locuiască și să lucreze pe teritoriul Austriei. Înainte de a lua această decizie, trebuie să vă informați cu privire la anumite lucruri. E bine să știm ce fel de muncă putem adopta în această țară.

Tipuri de angajare

 • În Austria, o persoană poate fi angajată de la vârsta de 15 ani. De exemplu, pentru formare profesională (predare), în timpul vacanțelor școlare pentru o ucenicie. Odată ce învățământul școlar obligatoriu este finalizat, există obligația de a continua măsurile educaționale până la vârsta de 18 ani.
 • Munca cu jumătate de normă este răspândită în comerț. Munca sezonieră și agricultura și silvicultura sunt frecvente în turism și în comerțul cu hoteluri și catering în orașe și zone turistice.
 • Contractele de muncă pe durată determinată pot fi, de asemenea, posibile în comerțul cu construcții.

Căutarea locurilor de muncă pe internet

Căutarea unui loc de muncă pe internet este simplă, ușoară și ieftină. Există multe site-uri cu locuri de muncă pe care veți găsi posturi libere în toate domeniile.

Avem o listă cu câteva astfel de site-uri :

 •  www. pilot de muncă. la Este unul dintre cele mai vizitate locuri de muncă din Austria. Vă puteți introduce profilul și veți primi săptămânal listări care corespund criteriilor dumneavoastră. Există mii de oferte disponibile.
 • Www. Standard Aceasta este pagina de pornire a celebrului ziar Der Standard deoarece oferă un motor de căutare excelent. Are capacitatea de a vă restrânge căutarea la anumite zone Austriece dar și tipul de muncă pe care îl căutați.
 • Www. Der Markt Este un portal de locuri de muncă, mașini și locuințe. O mulțime de postări provin de la agenții.
 • Www.ams.or Acesta este portalul oficial al Serviciului austriac de locuri de muncă. Navigați la „camera ejob” pentru a căuta posturi vacante. Aproape toate programele AMS sunt disponibile online, de la căutarea unui loc de muncă la oferte de educație și asistență pentru străini.

Cum să solicitați un loc de muncă în Austria

O aplicație profesională, care este următorul pas în proces, va duce în cele din urmă la un interviu personal.

O cerere completă pentru un loc de muncă implică:

 • Trimiterea autorizată pentru cereri de angajare
 • CV-ul (curriculum vitae)
 • Pașaport ilustrat
 • Certificări de la cursuri sau ateliere suplimentare
 • Scrisoarea de cerere

Cererea dvs. ar trebui să fie scrisă în limba germană dacă solicitați un post în Austria sau într-o companie austriacă. Ar fi util dacă ați expune de ce sunteți cel mai potrivit pentru această slujbă în aplicația dvs.

Nu trebuie să depășească o pagină A4. Fii precis și concentrează-te. Mai multe birouri angajează angajați temporari. Corporația vă plătește și vă pot închiria afacerilor care au nevoie de lucrători temporari.

Acesta este un bun punct de plecare pentru mulți angajați pentru a obține un loc de muncă rapid. 

Locuri de muncă pentru studenți

Un student are două oportunități:

1 .Veți lucra cu normă întreagă timp de până la 3 luni (într-un an) fără un plafon de venit.

2. A doua opțiune: puteți lucra cu jumătate de normă (dar nu mai mult de 12 ore pe săptămână) și nu vi se permite să câștigați mai mult de 323 EUR pe lună.

În ambele cazuri, angajatorul trebuie să depună un permis de muncă (Beschäftigungsbewilling) la instituția guvernamentală locală a angajatului.

Nu aveți voie să lucrați în Austria fără acest permis de muncă (Beschäftigungsbewilligung), cu excepția cazului în care lucrați în baza unui contract de muncă (Werkvertrag).

Rețineți că nu orice contract de muncă îndeplinește criteriile legale și, de asemenea, vă va oferi mai puține drepturi.

Dacă lucrați în Austria în prezent și aveți mevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: