arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

MODIFICĂRI LA ALOCAȚIA PENTRU COPII ÎN GERMANIA

Germania a implementat modificări la alocația pentru copii Kindergeld, începând din luna iulie. Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că noile reguli pentru acordarea alocațiilor pentru îngrijirea copilului sunt deja în vigoare. Aceste modificări simplifică metoda de acordare a beneficiilor. De acum înainte, noii părinți vor primi Kindergeld aproape automat. La sfârșitul anului trecut, alocațiile familiale erau plătite pentru aproximativ 313.000 de copii aflați în străinătate. Dintre aceștia, 307.000 erau în țări ale UE precum Polonia, România, Cehia, Croația și Franța. Vă prezentăm ce înseamnă aceste schimbări în practică pentru părinți.

MODIFICĂRI LA ALOCAȚIA PENTRU COPII KINDERGELD

Valoarea alocației Kindergeld este în prezent de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil. Familiile cu doi copii primesc 500 de euro, cele cu trei copii primesc 750 de euro, iar cele cu patru copii primesc 1.000 de euro. Există acum o veste bună pentru viitorii părinți: alocația pentru copii Kindergeld va fi plătită familiilor aproape automat. Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat acest lucru marți, 2 iulie 2024, într-un comunicat de presă. Părinții noi nu vor mai trebui să meargă la Familienkasse, deoarece biroul îi va contacta direct pentru a-i informa despre alocația Kindergeld.

În prezent, statul acordă mai multe beneficii parinților din Germania, despre care puteți afla aici.

PLATA AUTOMATĂ A AJUTORULUI PARENTAL

Familiile primesc imediat după nașterea copilului lor o scrisoare de bun venit de la Biroul de Ajutoare Familiale, care include un cod QR. Acest cod conduce direct la cererea online pentru alocația pentru copii. Cererea este deja precompletată în mare parte cu codul dvs. de acces personal. Cererea poate fi depusă complet online, fără a fi nevoie să atașați documente justificative. Dovada veniturilor va fi furnizată direct de către Finanzamt (biroul de impozite).

„De acum înainte, familiile nu mai trebuie să ia inițiativa pe cont propriu. Vor primi automat o scrisoare de la Biroul de Ajutoare Familiale la scurt timp după nașterea copilului”, a anunțat Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă.

NOU BENEFICIU CARE VA ÎNLOCUI KINDERGELD

Simplificarea procedurii de solicitare a beneficiilor familiale este o prioritate pentru guvernul federal. Propunerea ministrului federal al Familiei, Lisa Paus (Verzii), introduce o schimbare majoră: toate tipurile de prestații pentru copii vor fi furnizate dintr-o singură sursă. În acest fel, familiile nu vor mai trebui să investigheze pe cont propriu la ce beneficii de stat au dreptul.

Dezbaterile privind un nou beneficiu numit „protecția de bază a copilului” se desfășoară în cadrul discuțiilor legate de bugetul federal pentru 2025. Coaliția guvernamentală își propune să finalizeze bugetul pentru anul următor până pe 17 iulie.

Ca și în cazul Kindergeld, toți copiii până la vârsta de 18 ani vor primi ajutorul de bază. Cei care continuă cu formarea profesională pot primi ajutorul de bază pentru copii până la împlinirea vârstei de 25 de ani. Studenții vor fi sprijiniți chiar și până la vârsta de 27 de ani.

În 2022, Germania avea 17,19 milioane de copii eligibili pentru alocațiile pentru copii. Conform datelor Biroului pentru Ajutoare Familiale, în acel an s-au plătit aproximativ 48 de miliarde de euro sub formă de Kindergeld. Alte 1,2 miliarde de euro au fost virate ca alocație suplimentară Kinderzuschlag, destinată familiilor cu venituri mici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. 

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: