arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

KURZARBEIT ÎN GERMANIA, REGULI NOI DE LA 1 IULIE

De la 1 iulie 2023, regulile simplificate privind Kurzarbeit în Germania vor expira, deoarece economia merge din nou mai bine. Guvernul a anunțat că renunță la accesul mai ușor la beneficiile pentru muncă cu normă redusă. Milioane de angajați din Germania au lucrat cu normă redusă în apogeul crizei Corona.

KURZARBEIT ÎN GERMANIA

Kurzarbeit salvează angajatorii și angajații într-o situație în care compania se confruntă cu o scădere semnificativă a comenzilor și o lipsă de clienți. Statul își asumă apoi plata unei părți din salariile angajaților și plătește contribuțiile obligatorii de asigurări sociale pentru aceștia. În cazul Kurzarbeit, angajatorul reduce timpul de lucru. Aceasta înseamnă că angajatul lucrează cu normă parțială și nu cu normă întreagă. În această perioadă, Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă plătește compensații pentru pierderea salariilor sub forma unei indemnizații Kurzarbeitergeld. Indemnizația de muncă pe termen scurt (Kurzarbeitergeld) ajută companiile din Germania să păstreze angajați valoroși, chiar dacă au temporar prea puțină muncă. Pentru a oferi companiilor și angajaților securitate într-un mediu economic dificil, în timpul pandemiei de Covid-19 au existat cerințe de acces mai ușoare pentru beneficiile de muncă cu normă redusă. Acestea vor expira acum, pe 30 iunie 2023.

Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil, a anunțat că nu dorește să extindă în continuare accesul simplificat la aceste beneficii. „Dezvoltarea economică și, de asemenea, situația de pe piața muncii sunt în prezent mai bune decât ne-am fi așteptat în toamnă”, a spus politicianul. Germania are în prezent cel mai înalt nivel de angajare. „De aceea nu vom prelungi accesul simplificat la beneficiile pentru muncă pe normă redusă după sfârșitul lunii iunie”, a spus ministrul Muncii.

PESTE UN MILION DE GERMANI, SALVAȚI DE LA ȘOMAJ

În prezent, sunt 162.000 de angajați care lucrează cu normă redusă. La apogeul crizei Corona din primăvara anului 2020 erau șase milioane. „În anii 2020 până în 2022 am cheltuit în total 45,5 miliarde de euro pe indemnizaţii de muncă scurtă. Este o sumă enormă”, a rezumat ministrul. Dar asta a dat roade.

Într-un studiu, Fondul Monetar Internațional a constatat că, fără reglementările speciale, șomajul ar fi crescut cu trei puncte procentuale în vârful crizei din trimestrul doi al anului 2020. „Aceasta corespunde cu aproximativ 1,3 milioane de oameni pe care i-am salvat de la șomaj cu muncă cu normă redusă”, a spus Heil. Companiile pot continua să aplice pentru beneficii de muncă scurtă pentru angajații lor în viitor. Dar acum vom reveni la regulile de dinainte de criză. Potrivit acestuia, cel puțin 30 la sută dintre angajații dintr-o companie trebuie să fie afectați de munca cu normă redusă în viitor, în prezent este de zece la sută cu acces mai ușor. De asemenea, cel puțin o treime dintre angajați trebuie să aibă o pierdere de salariu mai mare de zece procente pe lună.

Redresarea economică se va reflecta și în nivelul de salarizare, noua suma la care va ajunge salariul minim în Germania urmând sa fie anunțată în iulie. Mai multe informații despre acest subiect, găsiți aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: