arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Întrebările des adresate cu privire la emigrarea în Austria

Emigrarea în Austria

Emigrarea în Austria nu este o plăcere ieftină. Una dintre cele mai prospere țări din Europa are cerințe financiare ridicate pentru străini.

Legile austriece privind imigrația sunt de așa natură încât este dificil să se numească o anumită perioadă de ședere după care se poate solicita cetățenia sau un permis de ședere permanentă în Austria.

Criteriul principal aici este capacitatea dumneavoastră financiară și capacitatea de integrare. Fiecare caz este luat în considerare individual.

Nu știu germană,o să mă descurc?

Sfatul nostru este ca, dacă ești determinat să te muți în Germania, Austria sau Elveția, atunci germana devine o adevărată necesitate. Începe din țară să o înveți, chiar și cât de puțin. Orice cunoștințe de germană contează.

Există nișe de job-uri unde germana nu este necesară. În mediile din fabrici, personal hoteluri/restaurante/pensiuni (deși și acolo e nevoie să înțelegi ce ți se spune). În domeniul IT, call-center sau în firmele internaționale ce au ca limba de bază engleza. Evident și bătaia pe aceste joburi este mai mare.

Cum îți găsești chirie?

Poți sta într-un apartament pe care să îl împarți cu alte 3-4 persoane și să coste puțin. Sau poți închiria un apartament singur într-o zonă mai puțin scumpă. Poți să ai norocul de cunoaște pe cineva și să ți-l dea direct, fără intermediari. Sau să cauți ca la carte și atunci două chirii ajung în buzunarul agentului imobiliar. Un articol detaliat pe această temă, găsiți aici.

O altă variantă este să îți alegi un agent imobiliar. Agentul o să caute ceea ce îți dorești. Sunt si site-uri sau grupuri de facebook, unde apartamantele sunt promovate direct de proprietari.

Găsirea unui loc de muncă în Austria

Cel mai puțin costisitor mod de a emigra în Austria este să găsești un loc de muncă acolo. După ce primiți o invitație de la angajator, puteți solicita o viză de muncă.

Valabilitatea unor astfel de vize este de la șase luni la un an. Peste un an trebuie continuate. Poți lucra cu o astfel de viză doar dacă ești invitat de angajator.

După ce a lucrat în acest fel timp de 52 de săptămâni, un străin primește dreptul de a lucra pe cont propriu, fără a fi legat de o anumită companie. Autorizația este eliberată pentru doi ani și necesită și reînnoire.

Cu cinci ani de experiență de muncă continuă, puteți obține în sfârșit un permis care vă echivalează în dreptul dumneavoastră de a lucra cu cetățenii austrieci. Mai toate site-urile cu job-uri sunt în limba germană, o parte din ele sunt și în engleză (dar puține).

Obținerea cetățeniei

După ce locuiți legal în țară timp de 10 ani cu un permis de ședere, obțineți în sfârșit statutul de rezident permanent. Și de acum încolo poți aplica pentru cetățenie. Dar, după cum vedem, legea prevede diverse situații în care poți deveni cetățean mai devreme.

Dacă nu sunteți investitor, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

 • renunțarea la cetățenia anterioară;
 • nu au probleme cu legea;
 • permisul de ședere nu trebuie să fie expirat, chiar dacă solicitați cetățenia;
 • au venituri suficiente;
 • vorbesc germana; nu există examene, cunoștințele sunt testate la interviu, iar diferite categorii de cetățeni sunt supuse unor cerințe diferite;
 • să aibă o atitudine pozitivă față de Austria ca stat;

Oamenii care locuiesc în țară de 30 de ani primesc cetățenia fără nicio condiție.

Dificultăți ale noilor migranți

Prin urmare, înainte de a obține cetățenia austriacă, un cetățean trebuie să locuiască în acest stat timp de până la șase ani. Principalele dificultăți cu care se confruntă vizitatorii în primele luni și ani de ședere în țară sunt:

 • nivel insuficient de competențe lingvistice vorbite;
 • necunoașterea obiceiurilor locale, a mentalității;
 • dificultăţi în adaptarea copiilor şi adolescenţilor la şcolile locale.

În general, toate problemele pe care imigrația le aduce în Austria sunt rezolvate în timp: aceasta se aplică pentru găsirea unui loc de muncă, organizarea vieții și a petrecerii timpului liber și obținerea permiselor de conducere internaționale (dacă este necesar).

Imigrarea familiei

Imigrarea în Austria pentru membrii familiei are, de asemenea, numeroase „dacă”:

 • căsătoria durează cel puțin cinci ani;
 • mariajul durează cel puțin doi ani și străinul locuiește în Austria de trei ani sau mai mult;
 • căsătoria durează cel puțin un an și străinul locuiește în Austria de cel puțin patru ani.

În orice caz, este necesar ca cuplul să conducă o gospodărie comună și să locuiască împreună. Dacă o familie în care unul dintre soți este austriac locuiește în altă țară de mai mult de cinci ani, celălalt soț are și dreptul la cetățenie austriacă, indiferent dacă a locuit în Austria.

Un copil născut în Austria poate deveni cetățean austriac numai după ce a trăit în țară timp de 4 până la 6 ani. Un copil al cărui părinte are cetățenia austriacă are, de asemenea, dreptul la cetățenie, indiferent de locul său de reședință.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: