arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ÎNREGISTRAREA CA LUCRĂTOR INDEPENDENT ÎN AUSTRIA

Lucrul ca independent în Austria este o opțiune atractivă pentru mulți străini. Cu toate acestea, procesul de înregistrare ca lucrător independent implică mai mulți pași și poate fi dificil pentru cei care nu cunosc bine limba locală. Informațiile disponibile în alte limbi sunt limitate, ceea ce face procesul și mai complicat. Pentru a-i ajuta pe românii care doresc să lucreze ca Gewerbe, vom detalia etapele pentru înregistrarea ca lucrător independent în Austria.

OBȚINEREA UNEI LICENȚE DE AFACERI

Înregistrarea ca lucrător independent în Austria începe prin obținerea unei licențe de afaceri. Primul pas crucial este să determinați dacă este necesară o astfel de licență pentru activitatea dvs. pe piața austriacă. La prima vedere, acest lucru pare simplu. Cu toate acestea, pentru cei care nu sunt familiarizați cu limba germană, procesul poate deveni rapid complicat. Consultantul de afaceri Miglena Hofer susține că informațiile despre acest proces sunt limitate în alte limbi, în special explicațiile detaliate.

CATEGORII DE ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE

În Austria, există diverse tipuri de persoane care desfășoară activități independente. Cele două categorii principale sunt proprietarii și operatorii de afaceri, împreună cu noii lucrători independenți, precum scriitorii și fotografii. Ministerul Muncii și Economiei a reglementat o listă de meserii pentru care este necesară obținerea unei licențe de afaceri în Austria. Acestea includ profesii precum electrician, frizer, florar și maseur. Dacă activitatea necesită o licență de afaceri, este necesar să depuneți o cerere până la data în care intenționați să începeți să lucrați în afacerea dvs.

Despre domeniile de activitate în care Austria are nevoie de specialiști, puteți citi aici.

Pentru a solicita o licență, accesați Gewerbe­informations­system Austria (Sistemul de Informații de Afaceri Austria). Acest site web oferă opțiunea de a traduce informațiile în limba engleză. Profesiile care nu necesită o licență de afaceri, cum ar fi jurnaliștii, artiștii și profesorii, sunt clasificate ca noi lucrători independenți (Neu Selbständige) și pot trece la pașii următori.

INFORMAȚI FISCUL

Acest lucru implică completarea formularului Verf24 și trimiterea acestuia la autoritățile fiscale (Finanzamt) pentru a le informa că sunteți independent. Există un termen limită de patru săptămâni după ce ați început această parte a procesului. De asemenea, trebuie să faceți o programare la Camera de Comerț Austriacă (WKÖ) și să deveniți membru. Aceasta implică achitarea unei taxe anuale, care variază în funcție de tipul de afacere. Cu toate acestea, obținerea informațiilor necesare în această etapă poate fi dificilă, iar consultantul de afaceri Miglena recomandă să solicitați ajutor.

ÎNREGISTRAREA LA ASIGURĂRILE SOCIALE

Ultimul pas al procesului este înregistrarea la SVS – Fondul de Asigurări Sociale pentru Persoanele Care Desfășoară Activități Independente din Austria. Este obligatoriu pentru toți rezidenții Austriei să aibă asigurare socială (sau asigurare medicală privată completă). Aceste asigurări oferă acces la serviciile medicale publice și includ contribuții la pensie.

Înregistrarea la SVS trebuie efectuată în termen de patru săptămâni de la începerea activității ca lucrător independent. După înregistrare veți primi un card electronic, dacă nu dețineți deja unul și veți începe să plătiți facturile de asigurări sociale trimestrial. Este important să știși despre plățile la SVS este că sunt deductibile fiscal, așa că nu uitați să le includeți în contabilitatea dvs.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: