arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

INDEMNIZAȚIA DE VACANȚĂ ÎN GERMANIA

Românii care lucrează în Germania pot primi, pe lângă salariul lunar, și indemnizație de vacanță sau primă de Crăciun. Cele mai comune forme de plăți suplimentare sunt bonusul de Crăciun, cunoscut și sub denumirea de al 13-lea salariu, care este acordat în noiembrie sau decembrie, și bonusul de vacanță, denumit și al 14-lea salariu. Aflați aici cine are dreptul la aceste plăți suplimentare, care este valoarea lor obișnuită și când puteți beneficia de aceste fonduri suplimentare.

CINE ARE DREPTUL LA INDEMNIZAȚIA DE VACANȚĂ

Urlaubsgeld este un beneficiu plătit angajaților înainte de concediul de vară. Este cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de al 14-lea salariu. Conform datelor Oficiului Federal de Statistică, în anul trecut, aproape 47% dintre angajații supuși contractelor colective au primit această indemnizație de vacanță. Atât indemnizația de vacanță, cât și bonusul de Crăciun, nu sunt plăți obligatorii. În Germania, acest beneficiu este acordat în principal angajaților din fabrici, corporații și companii mari care au încheiate contracte colective de muncă.

CÂND SE PLĂTEȘTE INDEMNIZAȚIA DE VACANȚĂ

Data limită pentru plata indemnizațiilor de vacanță este stabilită în contractul colectiv de muncă sau în contractul individual de muncă. În Germania, angajații primesc Urlaubsgeld între lunile mai și iulie.

CARE ESTE VALOAREA INDEMNIZAȚIEI DE VACANȚĂ

Valoarea indemnizației în Germania variază în funcție de sectorul în care lucrătorii își desfășoară activitatea. Datele statistice din 2023 arată că sectorul „Servicii de informare” oferă cea mai mare indemnizație medie, de 3.615 euro. În sectorul „Extracția petrolului și gazelor” și în „Ingineria mecanică”, sumele medii sunt de 3.138 euro și, respectiv, 2.889 euro. În sectoarele „Altă activitate independentă” și „Producție de mobilă”, valorile medii sunt de 1.610 și 1.606 euro. Lucrătorii din agențiile de ocupare a forței de muncă primesc cel mai puțin, în medie 325 euro. În agricultură, suma medie este de 350 euro, cu 76,3% dintre lucrători eligibili. Angajații din administrația publică, apărare și asigurări sociale nu beneficiază de indemnizație de vacanță.

Probabilitatea de a primi plăți de concediu depinde în mare măsură de mărimea companiei și de valoarea câștigurilor lunare. Anul trecut, doar 38% dintre angajații cu un salariu lunar brut mai mic de 2.300 euro au primit indemnizație de vacanță.

Dacă lucrați în Austria și vreți sa aflați ce drepturi aveți la plăți suplimentare, vă indicăm să citiți aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: