arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Încetarea raportului de muncă – Austria

demisie

Așa cum bine știți dacă sunteți în perioada de probă, contractul de muncă poate fi reziliat de către angajator sau de către salariat în orice clipă, fără a oferi justificări. Perioada de probă este, de regulă între o lună și trei luni.

Putem discuta despre un raport de muncă, atunci când o persoană (angajatul) pune la dispoziție forța sa de muncă și astfel desfășoară sub conducerea unei alte persoane (angajatorul) o activitate profesională, aflându-se într-un raport de dependență personală și economică.

Ce ar trebui să aveți în vedere

Înaintea de semnarea oricărui contract, angajatul trebuie să-l citească cu atenție. Dacă conținutul acestuia sau al fișei de serviciu nu îii este clar, ar trebui să apeleze la consiliere din partea sindicatelor.

Aspecte la care ar trebui să fiți atent:

 • specificări cu privire la perioada de probă
 • posibilitatea de transfer atât cu privire la locul de muncă, cât și scopul acesteia
 • prevederile cu privire la orele suplimentare
 • clauza „totul inclus“ (informatia cu privire la salariul de bază trebuie să fie diferențiată)
 • clauza de concurență
 • termenul de preaviz și data demisiei
 • obligațiuni de rambursare a cheltuielilor de formare

Drepturile angajaților stipulate prin reglementări legale, contracte colective de muncă sau convenții colective interne nu trebuie diminuate prin contractul de muncă.

Atât fișa de serviciu cât și contractul de muncă sunt gratuite.

Perioadele de preaviz/termenele de demisie (Kündigungstermine)

Care ar putea fi motivele de concediere:

 • neglijarea persistentă a îndatoririlor sale
 • absența îndelungată de la locul de muncă cu excepția cazului unei anumite boli sau a unui accident
 • pierderea încrederii și lipsa de loialitate

Suspendarea prematură justificată a procesului de muncă conform legii:

 • dacă angajatul nu este apt să continue să muncească sau dacă continuarea muncii îi poate afecta sănătatea
 • dacă angajatorul reduce în mod nejustificat salariul angajatului

Plata compensatorie la demitere (Kündigungsentschädigung)

Dacă raportul juridic de muncă a fost suspendat ilegal de către angajator, prin nerespectarea perioadei de preaviz, a datei demisiei sau a unei concedieri nemotivate, angajatul are drept la o plată compensatorie.

Această plată are drept scop acoperirea daunelor materiale care ar putea să apară drept rezultat al demiterii ilegale, respectiv, cu nerespectarea termenelor. Același drept este valabil și în cazul când angajatul ia hotărârea să suspende prematur procesul de muncă din motive întemeiate, cauzate de restanțele de plată din partea angajatorului. Pe perioada achitării plații compensatorii în urma demisiei sau a celei pentru concediu este întreruptă achitarea alocației de șomaj și a pensiei anticipate de vârstă.

Rezilierea cu acordul părților (Einvernehmliche Auflösung)

Rezilierea cu acordul părților a raportului juridic de muncă presupune ca angajatul împreună cu patronul au convenit să înceteze raportul de muncă la o anumită dată, respectând un preaviz sau nu.

Pentru muncitorii din domeniul construcțiilor se aplică dispozițiile se aplică dispozițiile Legii privind Indemnizația de Concediu și Plățile Compensatorii pentru Lucrătorii în Construcții (Bauarbeiter-Urlaubs- und Abfertigungsgesetz).

Achitarea despăgubirii

Precondiție pentru plata reprezintă cel puțin 36 de luni de achitare a contribuțiilor și înheierea unui raport de muncă. Cele cele 36 de contribuții lunare achitate pot să prevină de la diferiți angajatori. Angajatul nu are drept la primirea despăgubirii finale, dacă a demisionat din proprie inițiativă. Acest lucru e valabil și dacă a fost demis din cauza datoriilor sau a suspendat prematur și nejustificat raportul de muncă. În acest caz contribuția economisită nu se pierde. Ea rămâne în fondul de pensii al întreprinderii. Mai multe informații despre acest subiect, găsiți aici.

Cine suntem noi? Cu ce ne ocupăm și cu ce vă putem ajuta?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: