arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania oferă bani mai multi pentru angajații din construcții

Constructii Germania

În sfârșit, sindicatele și patronatele din construcții din Germania au ajuns la un acord. Salariile lucrătorilor vor crește. Toate aceste creșteri salariale vin în urma amenințării cu greva generală, la nivel național.

În negocierile colective dintre angajatori și sindicatul IG Bau a existat o criză uriașă de luni de zile. Compensația pentru călătorii lungi a fost o problemă disputată.

Astfel, pachetul colectiv negociat prevede creșteri salariale pentru angajați în trei etape.

Începând cu 1 noiembrie 2021, veniturile din vest vor fi majorate cu două procente, iar în  în est cu trei procente.

La 1 aprilie 2022 va fi o majorare  suplimentară de 2,2 la sută (est: 2,8 la sută) și la 1 aprilie 2023 cu încă două procente (est: 2,7 la sută).

În plus, a fost convenită o creștere treptată a indemnizațiilor de instruire, mai scrie sursa citată.

 Părțile de negociere colectivă au avut nevoie de cinci runde de negocieri și două runde de arbitraj pentru a ajunge la un acord. Prima rundă de negocieri a avut loc în mai.

Mai mulți bani pentru constructori

Începând cu 1 noiembrie 2021, veniturile din vest vor fi majorate cu două procente, iar în  în est cu trei procente.

La 1 aprilie 2022 va fi o majorare  suplimentară de 2,2 la sută (est: 2,8 la sută) și la 1 aprilie 2023 cu încă două procente (est: 2,7 la sută).

Mai mult, angajații din vest vor primi plăți unice de 400 de euro începând cu 1 aprilie 2022. Iar din 1 aprilie 2023 vor primi 450 de euro . În plus, a fost convenită o creștere treptată a indemnizațiilor de instruire, mai scrie sursa citată.

Deși acum pare un compromis între sindicate, patronate și muncitori, până în 2026 trebuie să dispară diferența salarială dintre zonele geografice ale Germaniei.

“Am reușit să negociem un pachet cuprinzător și să obținem un rezultat care să asigure securitatea planificării în companie pe o perioadă lungă de timp”, a transmis vicepreședintele Jutta Beeke, citat de Tagesschau.

Muncitorii din Germania amenință cu greva națională din data de 6 octombrie. Construcțiile și transportul sunt printre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei.

Compensația pentru călătoriile lungi la serviciu

Acordul prevede, de asemenea, compensații pentru călătoriile lungi pe care angajații trebuie să le facă la șantierele lor, cu o sumă forfetară.

IG Bau a făcut din așa-numita indemnizație de timp de călătorie o condiție pentru un acord colectiv și a cerut o plată compensatorie în funcție de călătoria individuală.

Angajatorii nu au dorit să discute acest lucru la începu. În noul contract se preciza că în 2026 trebuie realizată o egalizare de 100% a veniturilor din vest și est și a indemnizațiilor de formare.

Cu toate acestea, fiecare companie din zona de negociere colectivă estică poate, de asemenea, să stabilească o ajustare mai devreme est-vest pentru angajații săi. Pot face acest lucru prin intermediul unui acord colectiv intern.

Acum calea este clară pentru sarcinile imense care sunt în așteptare. Aproximativ 400.000 de apartamente trebuiesc construite în Germania în fiecare an. Carnetele de comenzi ale companiilor de construcții sunt pline.

Acordul de negociere colectivă are un termen de 33 de luni. Comisia federală de negocieri colective IG BAU trebuie să ia o decizie finală cu privire la acceptarea documentului negocia. Acest lucru trebuie să se întâmple în următoarele zile. 

Comitetele asociațiilor patronale trebuie, de asemenea, să se ocupe de acest lucru. Acordul colectiv anterior a expirat în iunie.

Dacă aveți nevoie de informații despre recuperarea taxelor din Germania sau Austria

Dacă urmează să plecați în Germania sau lucrați acolo deja, puteți citi aricolul nostru despre recuperarea taxelor.

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

Descărcați aplicația noastră MIGRO.RO! Mai rapid, mai avantajos. Fii întotdeauna la curent!

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: