arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

GERMANIA INTRODUCE UN NOU PERMIS DE MUNCĂ

Începând cu 1 iulie, Germania va introduce un nou permis de muncă denumit „Cardul de oportunitate”. Chancenkarte va funcționa ca o viză temporară, permițând cetățenilor străini să caute un loc de muncă în țară timp de până la un an. Statul german cere dovada că fiecare muncitor are în cont peste 12.000 de euro, pentru a se întreține pe durata șederii. Scopul lansării acestui card este de a atrage mai mulți muncitori tineri și calificați, în vederea suplinirii deficitului de forță de muncă din Germania.

PERMISUL DE MUNCĂ FUNȚIONEAZĂ CA O VIZĂ TEMPORARĂ

Germania necesită aproximativ 400.000 de angajați calificați noi anual pentru a acoperi posturile vacante din diverse industrii. Cel mai mare deficit se înregistrează în special în domeniile ingineriei, IT și asistenței medicale. Există speranțe că acest card de oportunitate va atrage mai mulți muncitori calificați din afara UE. Chancenkarte se va lansa la 1 iulie și va funcționa ca o viză temporară.

Posesorii cardului vor avea posibilitatea de a accepta locuri de muncă part-time și să lucreze până la 20 de ore pe săptămână. De asemenea, pot să efectueze stagii de muncă de probă de până la două săptămâni. Dacă doresc să treacă la un loc de muncă full-time, pot solicita o rezidență pe termen mai lung. Mai multe informații despre rezidența permanentă puteți afla aici.

CERINȚE PENTRU OBȚINEREA NOULUI PERMIS DE MUNCĂ

Există, desigur, anumite cerințe. Solicitanții trebuie să aibă cel puțin doi ani de formare profesională sau o diplomă universitară relevantă pentru postul dorit. Totodată, trebuie să vorbeasă fluent engleză sau germană. De asemenea, trebuie să demonstreze că dispun de fondurile necesare pentru a-și acoperi șederea timp de un an, adică peste 12.000 de euro (10.212 lire sterline, 13.003 dolari).

În plus, fiecare persoană trebuie să acumuleze cel puțin șapte „puncte”. Aceste puncte se bazează pe diferite criterii. De exemplu, veți primi un punct dacă aveți sub 40 de ani sau dacă ați fost pregătit într-o carieră unde există un deficit de personal. Dacă aveți sub 35 de ani și dețineți un certificat B1 în limba germană, veți primi două puncte

Cinci ani de experiență profesională în domeniul dumneavoastră în ultimii șapte ani vă vor aduce trei puncte. Dacă dețineți o calificare profesională recunoscută în Germania veți obține patru puncte. Tot patru puncte se acordă dacă aveți permisiunea de a exercita o funcție reglementată, cum ar fi cea de inginer, profesor sau asistent medical,

Cei interesați pot solicita cardul de oportunitate la consulatul german din țara de origine sau la biroul local de înregistrare a străinilor din Germania.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: