arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania are nevoie de 400.000 de muncitori străini anual

locuri de muncă

Noul guvern de coaliție al Germaniei dorește să atragă 400.000 de angajați calificați din străinătate pe an. Această măsură este necesară pentru a aborda dezechilibrul demografic. Dar și deficitul de forță de muncă în sectoare cheie care riscă să submineze redresarea după pandemie.

Guvernul Germaniei crede că deficitul de lucrători calificați a devenit atât de grav încât încetinește dramatic economia țării. Problema forței de muncă poate fi ținută sub control doar printr-o politică modernă de imigrație. Se presupune că trebuie atins cât mai repede posibil pragul de 400.000 de muncitori calificați din străinătate. S-a luat și decizia de a crește salariul minim pe economie pentru a favoriza creșterea muncitorilor străini.

Munca în Germania devine tot mai atractivă

Institutul Economic German, favorabil angajatorilor, estimează că forța de muncă se va reduce cu peste 300.000 de persoane în acest an. Acest lucru se întâmplă din cauză că sunt mai mulți lucrători în vârstă care se pensionează decât tineri care intră pe piața muncii.

Se preconizează că acest decalaj se va mări la peste 650.000 de persoane în 2029. Se estimează un deficit acumulat de persoane de vârstă activă în 2030 de aproximativ 5 milioane de persoane.

Numărul germanilor care au un loc de muncă a crescut la aproape 45 de milioane anul trecut, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Românii au la dispoziție sute de locuri de muncă în toată Europa

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 392 locuri de muncă vacante. Astfel, românii se pot angaja în Germania, Norvegia, Estonia, Franța, Finlanda, Polonia și Olanda.

Germania pune la dispoziția românilor 272 de locuri de muncă. Acestea fiind în domeniul magazinelor, tâmplăriei,construcții, fibrei de sticlă etc.

După zeci de ani de natalitate scăzută și imigrație inegală, o forță de muncă în scădere reprezintă o bombă demografică pentru sistemul public de pensii din Germania. Tot mai puțini angajați sunt împovărați cu sarcina de a finanța pensiile unei mase tot mai mari de pensionari care se bucură de o speranță de viață mai lungă.

Partidele de la guvernare au convenit în negocierile pentru formarea Executivului să reducă obstacolele pentru muncitorii calificați din străinătate. Aceștia luând în continuare măsuri pentru a face munca în Germania mai atractivă.

Problema deficitului muncitorilor calificați a fost semnalat încă de anul trecut. Au avut loc diverse dezbateri pe această temă, cautându-se soluții.

Muncitorii germani au perspective excelente de angajare în următorii ani. 80% dintre restaurante au personal insuficient (conform Asociației Dehoga). În sectorul meșteșugăresc există un deficit de 250.000 de lucrători.

Piața muncitorilor

Germania devine încet-încet un tărâm al laptelui și al mierii pentru muncitori. Pentru că și salariile vor crește. Vom vedea creșteri salariale mult mai mari decât până acum.

Se presupune că lipsa de lucrători calificați va determina companiile să plătească mai mult. În ceea ce privește condițiile de angajare, angajatorii vor fi obligați să țină cont de așteptările angajaților într-o măsură mai mare decât în prezent.

O altă veste bună, care va mulțumi cu siguranță o parte a populației. Chiar și lucrătorii slab calificați sau necalificați sunt extrem de necesari, după cum adaugă economistul Feld – de exemplu, în industria de catering sau de logistică, ca șoferi de camion. Alte informații despre acest subiect găsiți aici.

În timp ce se discuta despre introducerea salariului minim în Germania în 2015. Mulţi se temeau că fabricile îşi vor muta producţia acolo unde forţa de muncă este mult mai ieftină. Unii experţi preconizau că cel puţin 900.000 de oameni vor fi concediaţi. Temerile nu s-au adeverit, dar rămâne de văzut cum va face faţă economia unei astfel de majorări a salariului minim.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: