arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Germania a adăugat România pe lista zonelor de risc

România adăugată pe lista zonelor de risc

În contextul creșterii numărului bolnavilor cu noul virus SARS-COV-2, tot mai multe state au decis să ia măsuri suplimentare de protecție. Recent Germania a adăugat România pe lista zonelor de risc.

De la începutul lunii Martie până în prezent au fost raportate 142.570 de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu noul virus.

În articolul pe site-ul Capital.ro găsiți mai multe informații despre situația actuală din România.

În ultima perioadă, au fost confirmate tot mai multe cazuri de persoane infectate și de aceea tot mai multe state au început să ia măsuri suplimentare de protecție. Germania este una din țările care au decis să ia alte măsuri restrictive. Astfel, România a fost inclusă pe lista zonelor de risc.

Ce presupune faptul că România a fost inclusă pe lista zonelor de risc?

Până acum măsura carantinării era obligatorie doar pentru persoanele care veneau din 11 județe din România. Printre aceste se numărau:

  • Argeș
  • Bacău
  • Bihor
  • Brăila
  • Brașov
  • Dâmbovița
  • Iași
  • Ilfov
  • Prahova
  • Vaslui
  • Vâlcea

Adăugarea României pe lista zonelor de risc, presupune în primul rând schimbări în ceea ce privește condițiile de intrare în țară.

Autoritățile germane, au anunțat miercuri seara, că odată cu adăugarea României pe lista zonelor de risc, toți cetățenii indiferent de țara de origine, care vin dintr-o zonă de risc în Germania sunt obligați să intre în carantină în urmatoarele 14 zile după sosire.

Carantina este obligatorie și trebuie să se efectueze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate.

Trebuie să știți că de respectarea măsurilor de carantină se ocupă în mod aleatoriu, autoritățile de land.

Noutatea apare acum în faptul că au fost incluse pe această listă toate județele României.

Pe lângă România, pe această listă au fost incluse și țări ca Georgia, Iordania și Tunisia. Au fost adăugate și regiuni din Olanda, Bulgaria, Croația, Lituania, Slovacia și Ungaria.

Ce trebuie să faceți la intrarea în Germania dacă veniți dintr-o zonă de risc?

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să evitați contactul cu alte persoane și să vă îndreptați cât mai repede spre locul de carantinare.

Dacă aveți posibilitatea de a vă autoizola la un domiciliu ales, trebuie să faceți această dovadă. Dacă, în schimb, nu puteți face dovada domiciliui, autoizolarea se va face în spații de cazare adecvate.

Următorul pas pe care trebuie să îl faceți este să completați un formular de debarcare denumit  Public Health Passenger Locator Form. O variantă în limba română o puteți găsi accesând acest link.

După completarea acestui formular va trebui să îl transmiteți Autorităților locale de Sănătate. Transmiterea formularului trebuie făcută în maxim o zi de la sosire.

Scopul formularului este de a anunța autoritățile cu privirea la situația persoanei. În acest fel autoritățile își actualizează bazele de date iar procesul de monitorizare privind respectarea carantinei este mult mai eficient.

Aceste măsuri au intrat în vigoare din 07 Octombrie 2020.

Într-un articol de pe blogul nostru dedicat măsurilor de restricție impuse de Germania, precizăm că pentru a intra pe teritoriul țării este suficient ca persoana în cauză să prezinte un rezultat negativ al testului.

În ce condiții se poate reduce măsura autoizolării?

În prezent, autoritățile germane se gândesc să elimine această posibilitate. Această posibilitatea mai este încă valabilă, pentru o perioadă relativ scurtă de timp, până când autoritățile decid asupra acestui aspect.

Mai multe informații legate de acest subiect puteți găsi pe site-ul Ministerului de Afaceri Externe.

Dacă însă intenționați doar să traversați teritoriul Germaniei trebuie să stiți că niciuna dintre aceste măsuri nu vă vizează. Simpla tranziție nefiind condiționată de obligativitatea autoizolări.

În cazul nerespectării acestor măsurilor generale sau de tranzit, sancțiunea este amenda. Cuantumul amenzii poate ajunge până la 25.000 euro.

Măsura autoizolării poate fi ridicată în situația în care după a cincea zi de autoizolare se prezintă rezultatul negativ al testului pentru virusului SARS-CoV-2. Testarea se poate efectua la medicul de familie sau la autoritățile locale se sănătate. Pe lângă acest lucru trebuie să știți că testarea este gratuită în primele 10 zile după sosirea în Germania dintr-o zonă de risc.

Măsura carantinării devine obligatorie și în următoarea situație. Dacă la intrarea în țară a fost dispusă măsura autoizolării, după a fost prezentat rezultatul negativ al testului, dar în decurs de 14 zile de la momentul intrării persoana în cauză prezintă simptome specifice COVID-19.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, returnări taxe și impozite,returnări alocație Germania Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, returnări taxe și impozite,returnări alocație Germania

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: