arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Noi măsuri restrictive privind circulația în Germania și Austria

noi masuri restrictive privind circulatia persoanelor

Datorită numărului tot mai mare de cazuri de infectare cu noul virus SARS-Cov-2 tot mai multe state au instituit noi măsuri restrictive. După impunerea măsurilor de relaxare de la inceputul lunii iunie despre care am scris pe blog în 08.06.2020, aflăm acum că au fost instituite noi măsuri restrictive privind circulația transfrontalieră. Vor fi afectați cei care urmau să călătorească în aceste state indiferent de scop.

Deși toată lumea se aștepta la o relaxare a măsurilor restrictive impuse, tot mai multe state au decis să introducă alte măsuri restrictive. Această măsură a fost luată în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu noul virus SARS-Cov-2. Tocmai pentru a proteja populația s-a decis amânarea relaxării și menținerea stării de alertă. Printre statele care au decis impunerea măsurilor restrictive se numără Austria și România.

Vor fi afectați astfel angajații care urmau să plece în Austria. Nu este o veste tocmai bună nici pentru angajatorii germani și austrieci. Aceștia s-au confruntat de la începutul acestui an cu o scădere a producției de peste 30% datorată în principal lipsei de personal.

Ce măsuri restrictive prinvind circulația a impus Austria?

Începând cu data de 9 iulie statul austriac a suspendat până în data de 31 iulie transportul aerian direct între România și Austria. Astfel, accesul în țară se face preponderent cu mijloace terestre de transport.

În aceste condiții, cetățenii români care călătoresc în Austria vor putea intra în țară doar dacă prezintă un certificat medical. Acest certificat medical trebuie întocmit în limba germană sau engleză și trebuie să ateste rezultatul negativ al testului pentru SARS-COV-2.

De asemenea, data emiterii nu trebuie să fie mai mare de 4 zile, calculate până în ziua prezentării.

În cazul în care nu se prezintă acest certificat, sau nu sunt îndeplinite condițiile, cetățenii români trebuie să intre în autoizolare.

Perioada de autoizolare este de 14 zile calculate din ziua intrării în Austria.

Măsura autoizolării nu se aplică în cazul românilor care doar tranzitează țara pentru a ajunge în alte state și nici în cazul transportului de mărfuri.

Trebuie să știți că dacă nu respectați măsura autoizolării riscați o amendă de 1,450 euro.

Pe lângă aceste măsuri trebuie respectate în continuare măsurile de distanțare socială. Este interzisă:

  • apropierea de o altă persoană la o distanță de mai puțin de 1 metru

Această regulă nu se aplică în cazul persoanelor care locuiesc împreună.

  • participare la evenimente care impică mai mult de 100 de persoane

Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Masca de protecție trebuie purtată în mijloacele de transport, unități comerciale sau untități medicale. Sunt exceptați de la această obligație ospătarii care lucrază în restaurante. În cazul refuzului de a purta mască riscați amendă.

Mai multe informații despre măsurile impuse de Austria puteți găsi pe site-ul Ministerului de Afaceri Interne.

Dacă statul austriac a decis menținere măsurilor restrictive, la polul opus, Germania, a renunțat la multe dintre acestea.

Care sunt măsurile privind circulația persoanelor în Germania?

Vestea bună este că în Germania numărul persoanelor infectate este în scădere. În aceste condiții statul german a renunțat la câteva măsuri restrictive.

Măsura este benefică românilor care doresc să muncească în Germania, întrucât angajatorii germani sunt în căutare de forță de muncă.

Starea de alertă a fost suspendată, dorindu-se o revenire la normal. Prin eliminarea stării de alertă au fost modificate și alte măsuri privind circulația.

Un prim exemplu este faptul că intrarea pe teritoriul Germaniei se poate face prin oricare mijloc maritim, terestru sau aerian. Pe lângă aceasta pentru a putea intra pe teritoriul țării nu este necesară prezentarea certificatului medical sau al oricărui document care să dovedească natura călătoriei.

Un al doilea exemplu este eliminarea măsurii carantinării. Carantina nu mai este obigatorie nici pentru persoanele care pleacă din România cu destinația finală Germania și nici pentru persoanele care se întorc din Germania în România. De la această regulă există o excepție. Excepția o reprezintă persoanele care au calatorit sau se întorc din state care au înregistrat  peste 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

În plan intern se mențin măsurile de distanțare socială. Oamenii sunt încurajați să păstreze distanța de cel puțin 1 metru față de alte persoane, să evite evenimentele cu un număr mare de persoane. Obligativitatea purtării măștii în locurile publice rămâne în vigoare. Fiecare land în parte îți rezervă dreptul de a dispune de noi măsuri dacă natura situației o cere. Găsiți pe site-ul Ambasadei Germane măsurile și restricțiile decise de fiecare land.

Trebuie să știți că aceste măsuri nu sunt definitive. Dacă numărul cazurilor de infectare va crește în România sau Germania o să fie nevoie de noi măsuri restrictive privind circulația transfrontalieră între state.

Pentru mai multe informații utile puteți accesa blogul nostru aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: