arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

ELIMINAREA CLASELOR DE IMPOZITARE ÎN GERMANIA

Guvernul Germaniei lucrează la o reformă fiscală care vizează eliminarea unor clase de impozitare pentru cuplurile căsătorite. În prezent, în Germania, există șase clase diferite de impozitare. Eliminarea claselor de impozitare reprezintă o schimbare majoră în modul în care sunt calculate veniturile nete ale angajaților. Iată ce trebuie să știți despre această modificare.

ELIMINAREA CLASELOR DE IMPOZITARE

Eliminarea claselor de impozitare în Germania reprezintă un subiect de interes major pentru cuplurile căsătorite, deoarece acestea trebuie să decidă între clasa fiscală III și clasa fiscală V. Această decizie infuențează deducerile lunare de impozit pe salariu. În funcție de distribuția veniturilor între parteneri, alegerea poate reduce povara fiscală totală. Totuși, în curând, întrebarea privind cea mai avantajoasă categorie de impozitare va deveni irelevantă. Ministerul Federal de Finanțe plănuiește să permită angajaților să utilizeze doar clasa de impozitare IV. Această schimbare are ca scop eliminarea unui dezavantaj semnificativ.

De obicei, clasa de impozit III este aleasă de partenerul cu venituri mai mari. Această clasă oferă o alocație de bază mai mare și cote de impozitare mai mici, rezultând o deducere fiscală mai mică. Pe de altă parte, clasa de impozitare V are cote de impozitare mai mari. Aceasta este aleasă în general pentru partenerul cu venituri mai mici. Concret, înseamnă că se plătește mai puțin impozit pe venit în fiecare lună. Avantajul este evident în cazul unor diferențe semnificative de venit între parteneri. Dat fiind faptul că femeile câștigă în general mai puțin decât bărbații pe piața muncii, ele plătesc proporțional mai mult impozit într-un parteneriat, chiar dacă venitul lor este mai mic. În schimb, bărbații beneficiază de avantajele fiscale ale acestei configurații.

CLASA FISCALĂ III SAU V?

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, angajații căsătoriți vor fi încadrați automat în noua categorie de impozitare. Astfel, soțul cu venituri mai mari va avea o sumă netă mai mică din salariul brut. În schimb, soțul cu venituri mai mici va primi mai mult. În general, cuplurile ar trebui să primească aceeași sumă ca și în cazul claselor de impozitare III și V. Experții financiari arată că cea mai mare prioritate este ca această schimbare să nu conducă la o povară fiscală suplimentară pentru cuplurile căsătorite.

Pentru a ilustra acest lucru, să luăm în considerare următorul exemplu: să presupunem că într-o căsătorie, partenerul A câștigă 4.000 de euro pe lună, iar partenerul B câștigă 2.000 de euro. Cu noua lege în vigoare, partenerul A ar primi aproximativ 290 de euro mai puțin net pe lună. Partenerul B ar primi aproximativ 230 de euro mai mult.

Cuplurile în care ambii soți câștigă în mod similar și care sunt încadrați în clasa de impozitare IV nu sunt afectate de această modificare.

Pentru a evita să plătească impozite și taxe mari, mulți germani preferă să lucreze cu jumătate de normă, având beneficii despre care puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: