arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Drepturile pe care le dețineți ca angajat prin detașare în Germania

detașarea salariaților în Germania

Sunteți considerat angajat detașat atunci când angajatorul dumneavoastră din România vă trimite să lucrați o perioadă limitată de timp în Germania.În acest caz, pentru dvs. sunt valabile reglementările UE privitor la detașarea forței de muncă.Detaliile despre munca în Germania trebuie să le clarificați cu angajatorul din România.

Ce cod al muncii vi se aplică?

Pentru dvs. este valabil Codul Muncii din țara dvs. de origine. Dar, pentru angajații detașați sunt valabile următoarele prevederi ale Codului Muncii german:

 • Program de lucru maxim: Conform legii, nu puteți lucra mai mult de 8 ore zilnic. Un program de 10 ore este permis doar dacă, într-un interval de șase luni, nu lucrați, în medie, mai mult de 8 ore pe zi. Aveți dreptul la pauză: cel puțin 30 de minute, dacă lucrați între 6 și 9 ore. Și cel puțin 45 de minute dacă lucrați peste 9 ore.
 • Program minim de repauz: La finalul programului de lucru trebuie să beneficiați de un repauz de cel puțin 11 ore. În cazuri de excepție 10 ore, înainte de a vă relua programul de lucru.
 • Concediu de odihnă minim: Aveți dreptul la concediu de odihnă plătit: cel puțin 20 de zile pe an, atunci când lucrați 5 zile pe săptămână și cel puțin 24 de zile pe an atunci când lucrați 6 zile pe săptămână.
 • Concediu de maternitate: În timpul sarcinii beneficiați de protecție legală față de o desfacere a contractului de muncă. În intervalul cuprins între 6 săptămâni înainte și opt săptămâni după naștere, în calitate de gravidă nu puteți lucra.
 • Protecția muncii la locul de muncă: Și pentru locul dvs. de muncă sunt valabile prevederi obligatorii pentru angajator care vă asigură siguranța și igiena la locul de muncă.
 • Prevederi antidiscriminatorii: Angajatorul trebuie să aibă în vedere ca angajații să nu fie discriminați. De pildă, bărbații și femeile trebuie tratați în manieră egală.
 • Salariu minim: Și pentru dvs., în Germania, într-o serie de ramuri ale economiei, este valabil salariul minim sectorial. Informați-vă la reprezentanții sindicatului. Dacă pentru dvs. nu este valabil salariul minim sectorial și nu vi se aplică nici contractul colectiv de muncă, veți beneficia, în orice caz, de salariul minim  legal brut.

Unde sunt asigurat?

Timp de până la 24 de luni, veți beneficia, în continuare, în țara dvs. de origine de plata contribuțiilor la asigurarea socială CAS. Va trebui să dovediți acest fapt în Germania prin intermediul adeverinței A1. Aceasta vă va fi emisă de Casa națională de Asigurări Sociale din țara dvs. de origine. Astfel, rămâneți asigurat de boală în țara dvs. de origine. În Germania, veți merge la medic folosind cardul de asigurare de sănătate european.

Aveți în vedere următoarele: Dacă sunteți detașat cel puțin un an, puteți solicita la o asigurare de sănătate germană emiterea unui card de asigurare german. În acest scop aveți nevoie de un formular special, emis de țara dvs. de origine (S1). Doar atunci veți beneficia în Germania de întregul pachet de servicii de sănătate.

Detașarea dvs. ar putea fi incorectă din punct de vedere legal, dacă:

 • Nu dețineți o adeverință A1 valabilă.
 • Ați fost recrutat și angajat direct în Germania pentru acest job.
 • Firma din țara dvs. de origine nu prezintă activitate economic (așa-zisă firme fictive).
 • Lucrați de peste 24 de luni în Germania fără ca aici să vă fi fost achitate contribuțiile la asigurarea socială.

Dacă aveți dubii legat de legalitatea detașării dvs., solicitați sprijinul unui centru de consiliere sau al unui sindicat.

Dacă lucrați mai mult de 183 de zile pe an  în Germania, trebuie să plătiți impozit pe venitul din salariu în Germania. Dumneavoastră sau angajatorul dumneavoastră trebuie să vă înregistreze la Finanzamt (Administrația Financiară) în Germania în circumscripția căreia se află domiciliul dumneavoastră.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: