arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

DECLARAȚIA DE VENIT ÎN AUSTRIA

Milioane de contribuabili din Austria pot aștepta cu nerăbdare rambursări importante în următoarele săptămâni. Numai în luna februarie, au fost efectuate aproape un milion de evaluări fiscale pentru angajați. În medie, aceste persoane vor primi cu 437 de euro mai mult la plată decât cei cu egalizare fiscală fără aplicare începând cu luna iulie.

ÎN 2023 SE PRIMESC, ÎN MEDIE, CU 437 EURO MAI MULT

Anul trecut, potrivit Ministerului de Finanțe, a fost plătită în medie 714 euro pentru fiecare eșalonare fiscală depusă de sine stătător, pentru evaluarea din 2021. La stabilirea automată (din iulie), însă, a fost de doar 277 de euro. Aceste rambursări ar trebui să crească și în acest an. Rezultă un plus de 437 de euro pe cerere dacă cineva își depune manual declarația fiscală până la sfârșitul lunii iunie.

Potrivit Ministerului de Finanțe, 960.931 de austrieci și-au depus deja declarațiile fiscale numai în luna februarie. Mulți dintre ei așteaptă încă plata – printre altele din cauza întârzierii în procesarea fișelor anuale de salariu – dar se pot aștepta probabil la o sumă și mai mare decât în anii precedenți.

Primii contribuabili au raportat deja că și-au primit restituirile. Mulți așteaptă încă procesarea sau emiterea unei decizii de către administrația fiscală și, prin urmare, și transferul sumei datorate.

O altă veste buna pentru austrieci este aceea că urmează și măriri salariale, despre care puteți citi aici.

TIMPI LUNGI DE AȘTEPTARE ȘI PROBLEME FRECVENTE

Perioada de așteptare poate fi prelungită și din cauza unor cereri suplimentare din partea fiscului. Biroul fiscal are la dispoziție până la șase luni pentru a procesa cererea depusă.

În cazul în care ați depus deja declarația fiscală și abia ulterior vă dați seama că ați uitat sau ați declarat incorect informații importante privind cheltuielile legate de venituri sau alte sume deductibile, acest lucru poate duce, de asemenea, la un timp de procesare mai lung. În multe cazuri, însă, aceste erori pot fi rezolvate fără probleme. La urma urmei, o evaluare fiscală a unui angajat poate fi corectată sau completată la o dată ulterioară.

TOATE MODIFICĂRILE PRIVIND EGALIZAREA IMPOZITULUI PE VENIT

Pentru evaluarea din anul 2022, există diverse inovații și deduceri mai mari care au ca scop să ușureze financiar angajații:

  • Bonusul pentru familie: Bonusul de familie plus va fi majorat la până la 2.000 de euro pentru fiecare copil cu vârsta sub 18 ani și până la 650 de euro pentru fiecare copil cu vârsta peste 18 ani pe an.
  • Alocația suplimentară pentru copii: Alocația suplimentară pentru copii va fi majorată la 550 de euro pe copil.
  • Alocația de cost al vieții: Alocația de cost al vieții de până la 500 de euro poate fi solicitată pentru prima dată în cadrul egalizării fiscale.
  • Alocația pentru navetiști și euro pentru navetiști. Din mai până în decembrie 2022, se va aplica o sumă forfetară majorată pentru navetiști și un euro pentru navetiști de patru ori mai mare.
  • Suplimentul pentru mai mulți copii: Suplimentul pentru mai mulți copii va crește cu 5,8 la sută (21,19 euro pe copil).
  • Deducerea pentru un singur salariat și pentru un singur părinte. Deducerile pentru un singur salariat și pentru un singur părinte vor fi majorate fiecare cu 5,8 la sută.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: