arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Cum se adaptează copiii români la sistemul de învățământ german

Școli Germania

Acest subiect se găsește pe buzele fiecărui părinte care se gândește să se stabilească în Germania. Sistemul educațional german se distinge semnificativ de alte sisteme de învățământ. Acesta angajează elevii într-o schemă performativă, astfel încât, la absolvire, aceștia au un nivel academic foarte ridicat.

Orice părinte știe că până la 3 ani un copil este în perioada antepreșcolară, iar între 3 și 6 ani în perioada preșcolară.Învățământul preșcolar , atât în Germania, cât și în România, nu este obligatoriu. Deși așa prevede legislația, se fac eforturi considerabile pentru ca numărul copiilor care merg la grădinițe să crească. Se pare că preșcolarii se adaptează cel mai bine noii locații impuse de părinții lor. Copiilor le este mai ușor să învețe limba în colectivitate.Într-o perioadă scurtă de timp, aceștia vor ajunge să vorbească mai bine lima germană ca părinții lor.

Ba mai mult! În unele orașe din Germania există grădinițe unde un personal calificat învață copiii străinilor limba germană pe durata a 160 de ore de studiu obligatoriu. Uneori acest studiu se termina chiar cu un test, un test de prescolar, bineinteles. Educatia prescolara in Germania include instituţii specifice pentru copii de la 3 la 6 ani. În primul rând creșe și apoi grădinițe. De la 2 ani jumătate – 3 ani, copilul poate fi înscris la grădiniță. Exista Kindergarten-uri de stat sau arondate unei biserici, catolice sau evanghelice. Problema este ca trebuie sa inscrieti copilul  uneori inainte cu un an pentru obtinerea unui loc la gradinita.

Mai multe informații despre învățământul preșcolar, găsiți aici.

Învățământul obligatoriu

Învățământul obligatoriu începe de regulă după ce copilul a împlinit 6 ani. Dacă copilul împlinește 6 ani după începerea anului școlar, acesta va merge la școală anul următor. Dacă copilul a împlinit 6 ani înainte de data începerii școlii, atunci are obligația de a merge la școală în acel an.

Frecventarea studiilor în școlile de stat este gratuită. În plus sunt și școli private, pentru care se plătesc taxe școlare.

Structura sistemului școlar

1.Școala primară

Începând cu vârsta de 6 ani intră de regulă în vigoare învățământul obligatoriu și copii intră în ciclul primar. Școala primară este din clasa 1 până în clasa a 4-a ( în Berlin și Brandenburg din clasa 1 până în clasa a 6-a). În acest caz este valabil principiul domiciliului, asta înseamnă că de regulă copii vor frecventa școala din apropierea domiciliului.

2. Trecerea de la școala primară la ciclul I secundar I

În ultima clasă a școlii primare se decide ce școală (ciclul I secundar) va fi frecventată de copii după școala primară. Pe baza notelor școlare și după caz în funcție de criterii cum ar fi comportamentul de învățare și de muncă, profesorii pot face o recomandare pentru parcursul școlar pentru ciclul secundar. Această recomandare pentru parcursul școlar este discutată într-o discuție de consiliere împreună cu părinții.

3.Școlile secundare (ciclul I secundar precum și ciclul II secundar)

După școala primară sistemul școlar se împarte în diferite tipuri de cicluri școlare cu diferite plane de învățământ și tipuri de absolvire. Ofertele pentru fiecare școli individuale din ciclul secundar I și II sunt foarte diferite.

Părinții trebuie să se consilieze împreună cu copii și profesorii acestora, cu privire la alegerea școlii pentru copil. Informați-vă la inspectoratul școlar, de pe internet sau de la alți părinți cu privire la școlile locale. Autoritățile responsabile pentru învățământul școlar oferă de asemenea informații.

Pe parcursul duratei de școlarizare este posibilă schimbarea de la un tip de școală la altul, dacă există performanțele necesare.

La „integrierten Gesamtschule” (școlile secundare comprehensive integrate) elevii și elevele nu frecventează un anumit program educațional. În locul acestuia puteți alege din materiile individuale cursuri pe diferite grade de exigență – așa numitele cursuri de stimulare, de bază și de aprofundare.

Cine suntem noi? Și cu ce ne ocupăm?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Săptămânal postăm un nou articol referitor la un anumit subiect. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Germania / Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: