arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Cum s-a modificat chiria în ultimii ani în Austria

Situația chiriilor Austria

Potrivit unor studii, chiria medie lunară, inclusiv costurile de operare, a fost de 8,3 euro pe metru pătrat pe metru pătrat pe lună în luna decembrie. Valoarea reală a chiriei variază în special în funcție de dimensiunea locuinței, perioada de închiriere,regiune și segmentul de închiriere.

Creșterea chiriilor în Austria între 2017 și 2021 a fost ușor peste rata generală a inflației. În timp ve prețurile de consum au crescut cu 8,2 % în această perioadă, chiriile inclusiv costurile de exploatare au crescut în medie cu 8,5 %. Creșterea chiriei nete a fost mai mare la + 9,2 %.

Chiria medie lunară

În medie, chiria lunară incluzând costurile de exploatare per apartament a fost de 553,4 euro. Pretul de inchiriere diferă în functie de dimensiunea apartamentului. Practic, costurile de închiriere cresc odată cu dimensiunea unui apartament. 

Pentru apartamentele mai mici, cu mai puțin de 40 m 2 de spațiu de locuit util, chiria medie, inclusiv costurile de funcționare, a fost de 326,6 euro per apartament.

Gospodăriile au plătit în medie 837,1 euro pe lună pentru apartamentele închiriate de 90 mp. În timp de costurile totale pe apartament cresc odată cu creșterea dimensiunii. Prețul pe metru pătrat scade odată cu creșterea dimensiunii apartamentului.

Termen de închiriere semnificativ pentru valoarea chiriei

Dacă un apartament închiriat se abate de la chiria medie depinde în primul rând de perioada de închiriere. Pentru contractele noi (până la mai puțin de doi ani din perioada anterioară de închiriere), se plătește în medie 10,1 euro pe metru pătrat (chiria inclusiv costurile de exploatare). 

Familiile cu contracte de închiriere pe termen lung cu o durată mai mare de 30 de ani cheltuiesc în medie 5,6 euro, inclusiv costurile de exploatare. 

În sectorul de închiriere privată, costurile de închiriere, inclusiv costurile de operare pentru închirieri noi în toată Austria, sunt de 11,1 euro pe metru pătrat.

Diferențele regionale de preț al chiriilor

Valoarea chiriei plătite depinde nu numai de segmentul de închiriere, dar și de regiune. Chiriile din statele federale de vest au fost cu mult peste media Austriei.

Costurile medii de închiriere , inclusiv costurile operaționale, în Salzburg în 2021 au fost de 10,01 euro pe metru pătrat. Prin urmare, au fost cele mai mari, urmate de Vorarlberg și Tirol cu 9,8 euro pe metru pătrat. Chiria medie, inclusiv costurile de operare, în Burgenland a fost de 6,3 euro pe metru pătrat.

Chiriile au crescut la rate diferite în segmentele individuale de închiriere

Prețul pentru apartamentele principale de închiriere diferă în funcție de segmentul de închiriere. În sectorul de închiriere privată, chiria medie a apartamentelor, inclusiv costurile de exploatare,a fost de 9,7 euro pe metru pătrat. Iar în cazul locuințelor publice a fost de 7,3 euro pe metru pătrat. Pentru un apartament municipal se plătește în medie 6,8 euro pe metru pătrat.

Și costurile de cumpărare sunt în creștere

Prețul de achiziție al caselor din Austria crește într-un ritm galopant. Nici măcar impactul pandemiei de coronavirus nu a reușit să potolească creșterea continuă a costurilor de închiriere și cumpărare.

Mai multe despre acest subiect, găsiți aici.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: