arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Criză de personal pe piața muncii din Austria

nevoia de angajați

Criză de personal pe piața muncii în Austria. Tavernele, cafenelele și barurile din toată Austria sunt în căutarea unui număr mai mare de angajați. Sunt diverse locuri care vor fi închise complet în această vară din lipsă de angajați. Angajatorii susțin că a devenit tot mai greu să obții angajați în domeniul acesta. Devine din ce în ce mai greu să găsești personal pentru sâmbăta și duminica când mulții alții sunt liberi.

Mai puțină forță de muncă vine din străinătate

Acest lucru s-ar putea schimba rapid, având în vedere războiul din Ucraina, apoi dintr-o dată toată lumea ar avea din nou suficient personal. Sunt mai mulți factori implicați. În primul rând, după încheierea restricțiilor corona, există o cerere crescută de personal, în al doilea rând, un număr mare de angajați și-au schimbat industriile, iar în al treilea rând, mai puțină forță de muncă vine din străinătate. Există așadar o mare dorință ca ucrainenii să înceapă munca mai repede.

Instrucțiuni practice privind traiul și munca în Austria

Intenția de a muncii în Austria ridică numeroase probleme ce depășesc sfera muncii. Acestea se referă la găsirea unei locuințe, sistemul de sănătate, securitatea socială și alte aspecte.

Cat de scumpe sunt locuințele în Austria și cum poți găsi o locuință? În comparație cu alte țări, Austria se caracterizează printr-un bun raport între costuri și beneficii. Aici găsiţi informaţii şi linkuri suplimentare privind  căutarea unei locuinţe, chiria şi obligaţiile de înregistrare.

Recunoașterea formărilor și calificărilor profesionale

Recunoaşterea calificărilor sau formărilor profesionale precum și diplomele de studii obţinute în străinătate vă pot îmbunătăţi şansele profesionale. Există un ghișeu unic, acesta locul unde vă puteți adresa oficial pentru toate problemele legate de recunoașterea transfrontalieră în domeniul învăţământului superior, fiind responsabil cu recunoașterea internațională a diplomelor și titlurilor academice.

Sistemul de sănătate austriac

Graţie asistenţei medicale excelente, sistemul de sănătate austriac este unul dintre cele mai bune din lume. Ca urmare a investiţiilor masive şi a progreselor în medicină, instituţiile de sănătate autohtone sunt dotate cu tehnologie modernă. Asistenţa medicală optimă, promovarea sănătăţii în funcţie de nevoi şi prevenirea consecventă se numără printre priorităţile sistemului de sănătate austriac.

În Austria, sistemul de sănătate este finanţat în mare parte din contribuţiile la asigurările sociale şi impozite şi, în mică măsură, din surse private, de exemplu taxa pe reţetă, coplata, taxa zilnică de spitalizare sau contribuţiile la asigurări de sănătate private.

Asistenţa medicală publică este acoperită de asigurarea de boală şi accidente. Prestaţiile sale includ, de exemplu, asistenţa ambulatorie şi staţionară, reabilitarea medicală, medicamentele, subvenţionarea dispozitivelor medicale ajutătoare, consultaţiile medicale periodice sau indemnizaţia de naştere.

Pentru toţi salariaţii există asigurarea de sănătate obligatorie. De asemenea, o mare parte a lucrătorilor independenți dispune de asigurare obligatorie. Copiii, soţii, partenerii înregistraţi şi concubinii din familiile cu copii pot fi coasiguraţi în mod gratuit. În anumite condiţii, auto-asigurarea este, de asemenea, posibilă.

Asiguraţii şi membrii familiilor acestora beneficiază de acces simplu la serviciile medicale ale sistemului public de sănătate.

Educația și formarea

Austria are un sistem de învățământ recunoscut la nivel mondial, care se distinge prin legătura strânsă dintre economie și învățământ. Pe lângă oferta sistemului de învățământ austriac clasic există și o serie de școli internaționale cu predare în alte limbi. Austria oferă foarte multe oportunități.

Cine suntem noi? Cu ce ne ocupăm? Și cu ce vă putem ajuta?

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria. De asemenea, noi ne ocupăm de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens, noi vă stăm la dispoziție.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: