arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CREȘTEREA ALOCAȚIILOR FAMILIALE ÎN AUSTRIA

Din 2023, Austria va introduce creșterea alocațiilor familiale, precum și a altor prestații sociale cum ar fi indemnizația de boală și alocația de studiu. Autoritățile din acest stat au stabilit ca sumele acordate să fie ajustate anual la nivelul inflației în viitor. Noul cuantum al alocației familiale va fi cuprins între aproximativ 120 euro și 174 euro, pentru fiecare copil.

CREȘTEREA ALOCAȚIEI FAMILIALE DIN 2023

Valorificarea prestațiilor sociale va intra în vigoare de anul viitor. Prevederea legală a fost convenită de către Guvern și va fi adoptată în Consiliul Național, împreună cu eliminarea progresiei la rece.

Prestațiile sociale trebuie să crească anual cu întreaga valoare a inflației din anul precedent. Pentru prima ajustare, care începe în ianuarie 2023, se va utiliza inflația din iulie 2021 până în iunie 2022. Aceasta se ridică la o medie de 5,24%. Astfel, prestațiile corespunzătoare ar crește cu această sumă.

Concret, alocațiile familiale vor crește, de la nivelul actual, cuprins între 114 euro și 165,10 euro (în funcție de vârstă), la 119,97 euro și 173,75 euro în viitor.

CUANTUMUL ALOCAȚIEI FAMILIALE LUNARE

În cazul în care există doi sau mai mulți copii care au dreptul la alocația familială, se plătește un barem suplimentar pentru frați și surori pentru fiecare copil. Acesta va fi, de asemenea, ajustat în funcție de inflație.

  • Calculul se bazează pe o inflație de 5,24 % pentru perioada iulie 2021- iunie 2022– date fără garanție.

PRIMA DE FAMILIE CREȘTE CU 500 EURO

Creșterea alocației familiale nu este singura modificare legislativă de interes pentru beneficiarii din Austria. Astfel, începând cu 30 septembrie, prima de familie va fi majorată la 2.000 euro. Acest lucru înseamnă o creștere anticipată de 500 euro pe copil și pe an.

Această măsură face parte din reforma fiscală eco-socială și intră în vigoare mai devreme decât era prevăzut din cauza inflației.

În cazul în care prima de familie este luată în considerare în timpul anului la calcularea salariului, suma suplimentară va fi cumulată pentru anul 2022. În caz contrar, se poate aplica retroactiv din 2023, în cadrul egalizării impozitului pe salarii. Mai multe informații despre impozitul pe salarii și pe venit, găsiți aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: