arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CREȘTE SALARIUL MINIM PENTRU ÎNGRIJITOARE ÎN GERMANIA

Salariul minim pentru îngrijitoare în Germania va crește semnificativ în luna decembrie. Prima majorare a salariului minim pentru personalul de asistență medicală din Germania a avut loc la 1 septembrie 2022, a doua creștere la 1 mai 2023.

Salariul minim legal general în Germania este în prezent de 12 euro brut pe oră. În 2024 este de așteptat să crească la 12,41 euro, iar în 2025 la 12,82 euro. Potrivit sindicatului Verdi, aproximativ 6,64 milioane de oameni din Germania vor beneficia de această majorare. Dar cei care lucrează în îngrijirea geriatrică, printre care și mulți români, câștigă mai mult. Pentru că angajații din profesiile de asistent medical și îngrijitor au dreptul la un salariu minim care este peste valoarea legală. În plus, Comisia pentru asistență medicală a convenit cu privire la o creștere treptată a salariului minim pentru asistență medicală, precum și zile suplimentare de vacanță.

Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, aproximativ 1,2 milioane de angajați beneficiază de aceste măsuri. Iată la cât va ajunge salariul minim în îngrijire în decembrie 2023.

SALARIUL MINIM ÎN ÎNGRIJIRE ÎN DECEMBRIE

În ceea ce privește gradarea salariilor minime în industria îngrijirii, Comnisia de Nursing face diferențe în funcție de calificarea angajaților. În consecință, alte niveluri se aplică asistenților de asistență medicală (asistente fără pregătire), asistenților medicali calificați (asistentelor cu cel puțin un an de pregătire) și specialiștilor în asistență medicală.

Potrivit guvernului federal, salariile minime pentru toate cele trei grupuri vor fi majorate după cum urmează. Există deja o recomandare din partea Comisiei de Nursing pentru 2024 și 2025. 

PROFESIONIȘTI ÎN ASISTENȚĂ MEDICALĂ

  • De la 1 decembrie 2023 va crește la 18,25 euro. Aceasta înseamnă că salariul de bază pentru o săptămână de 40 de ore ar fi de 3.174 de euro pe lună.
  • Salariul minim pentru personalul medical este stabilit să crească la 19,50 euro la 1 mai 2024 și la 20,50 euro la 1 iulie 2025.

PERSONAL DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ CU UNUL SAU DOI ANI DE PREGĂTIRE

  • De la 1 decembrie 2023 va crește la 15,25 euro. Aceasta înseamnă că salariul de bază pentru o săptămână de 40 de ore ar fi de 2.652 de euro pe lună.
  • Salariul minim este programat să crească la 16,50 euro la 1 mai 2024 și la 17,35 euro la 1 iulie 2025.

PERSONAL DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ FĂRĂ PREGĂTIRE

  • De la 1 decembrie 2023 va crește la 14,15 euro. Aceasta înseamnă că salariul de bază pentru o săptămână de 40 de ore ar fi de 2.461 de euro pe lună.
  • Salariul minim pentru asistenți medicali este programat să crească la 15,50 euro la 1 mai 2024 și la 16,10 euro la 1 iulie 2025.

Din decembrie vor fi și alte schimbări, pe lângă majorările salariale, despre care puteți afla aici.

Suma netă, după deducerea impozitelor și a contribuțiilor la asigurările sociale, variază de la angajat la angajat. Depinde de mai mulți factori precum clasa de impozitare, starea civilă, numărul de copii, apartenența religioasă și landul federal.

Pe lângă salariul minim, crește și dreptul la concediu și pentru toate cele trei grupuri. Din 2023, personalul medical are dreptul la 29 de zile de concediu pentru o săptămână de cinci zile.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: