arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CONDIȚII DE CĂLĂTORIE ÎN GERMANIA ÎN APRILIE

Românii care vor să meargă în Germania în aprilie trebuie să se informeze despre condițiile de călătorie, care ar putea fi afectate de aglomerație sau blocaje la frontieră. Deoarece continuă să existe posibilitatea unor greve în sectoarele căilor ferate, aviației și transportului local, planurile de călătorie ale turiștilor ar putea fi încurcate. În plus, din cauza sărbătorilor și a zilelor nelucrătoare, se prevede o creștere semnificativă a traficului pe șosele, atât la începutul, cât și spre finalul lunii. Această aglomerație rutieră poate provoca întârzieri și dificultăți în deplasare pentru cei care aleg să călătorească cu mașina. De asemenea, trebuie să ținem cont că încă sunt controale la frontieră. Călătorii trebuie să fie pregătiți pentru posibile întârzieri și verificări suplimentare. Pentru a evita neplăcerile pe durata călătoriei, este recomandabil să vă informați și să planificați cu atenție traseul și mijlocul de transport pe care intenționați să îl folosiți.

ZILE LIBERE ÎN GERMANIA ÎN APRILIE 2024

În 2024, Paștele cade la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. Lunea de Paște, care este pe 1 aprilie, este zi liberă de la serviciu în Germania. În majoritatea landurilor federale, în prima săptămână din aprilie, școlile sunt în vacanță. În momentul întoarcerii nemților din vacanță, se așteaptă blocaje pe drumuri. De asemenea, traficul intens este anticipat și în ultimul weekend din aprilie. Având în vedere că 1 mai este sărbătoare legală în Germania, mulți oameni își vor lua o scurtă vacanță în acea perioadă, ceea ce poate duce din nou la aglomerație pe drumurile germane. De asemenea, se anticipează un trafic intens și în ultimul weekend din aprilie. Din moment ce 1 mai este sărbătoare legală în Germania, mulți oameni își vor lua o scurtă vacanță în acea perioadă, ceea ce ar putea duce din nou la congestionarea drumurilor germane.

CONTINUĂ CONTROALELE LA FRONTIERĂ

Germania a instituit controale staționare la granița cu Polonia, Cehia și Elveția, din cauza crizei migrației. Potrivit noului regulament al Ministerului german de Interne, aceste inspecții au fost prelungite până la jumătatea lunii iunie. De asemenea, sunt efectuate controale și la granița cu Austria. Acestea sunt valabile până la jumătatea lunii mai a anului curent. În timpul sărbătorilor de Paște, când traficul va fi mai intens, trebuie să vă așteptați la blocaje lungi la graniță. În timpul verificărilor la frontieră, polițiștii se concentrează în special pe vehiculele de livrare, camioanele și mașinile care transportă un număr mare de pasageri.

MARATON CU CAMERE DE VITEZĂ PE ȘOSELE

În luna aprilie, Germania va găzdui Blitzmarathon, o operațiune dedicată monitorizării vitezei rutiere prin intermediul camerelor de viteză. Pe parcursul a câtorva zile, polițiștii se vor concentra pe prinderea șoferilor care depășesc limita de viteză, folosind toate dispozitivele radar disponibile. Campania, ce include controale ample de viteză, este programată în intervalul 15 – 21 aprilie, cu cea mai intensă acțiune desfășurată vineri, 19 aprilie. Despre cât de aspre sunt sancțiunile rutiere în Germania, puteți afla aici.

INTERDICȚIA DE A CONDUCE CAMIOANE ÎN APRILIE

În Germania, interdicția de conducere a camioanelor este în vigoare în toate duminicile și în zilele de sărbători legale. În luna aprilie, a doua zi de Paște este pe 1 aprilie, astfel că interdicția va fi în vigoare și în această zi. O încălcare a acestei interdicții se sancționează cu o amendă de 120 de euro pentru șofer și 570 de euro pentru persoana care comandă transportul. Interdicția de conducere a camioanelor în Germania este aplicată pe întreaga rețea de drumuri în fiecare duminică și în zilele de sărbători, între orele 00:00 și 22:00, pe tot parcursul anului.

LIMITE PENTRU TRANSPORTUL DE ALCOOL ȘI ȚIGĂRI

Atunci când călătoriți în Germania din România, este important să aveți în vedere limitele privind transportul de alcool, produse din tutun și numerar.

Limitele pentru transportul alcoolului în Germania sunt următoarele:

 • Băuturi spirtoase (cum ar fi coniacul, whisky-ul, romul, vodka): 10 litri sau
 • Băuturi alcoolice dulci: 10 litri sau
 • Produse intermediare (cum ar fi sherry-ul, vinul de porto și Marsala): 20 litri sau
 • Vin spumant: 60 litri sau
 • Bere: 110 litri (bunurile pot fi adunate și proporțional) – Contrabanda cu băuturi alcoolice în Germania se pedepsește cu amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Limitele pentru transportul produselor din tutun în Germania sunt:

 • 800 de țigări sau
 • 400 de țigări din foi sau
 • 200 de trabucuri sau
 • 1 kg de tutun

TRANSPORTUL DE ALIMENTE ÎN GERMANIA

Atunci când călătorim în interiorul Uniunii Europene, putem transporta carne sau produse lactate, cu condiția să fie destinate consumului personal. Același principiu se aplică plantelor sau produselor vegetale, cum ar fi florile tăiate, fructele sau legumele. Condiția este ca acestea să provină din statele membre ale UE și să fie libere de dăunători sau boli.

CÂT NUMERAR SE POATE TRANSPORTA ÎN GERMANIA

Persoanele care transportă o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro (sau echivalentul în altă valută) sunt obligate să raporteze acest lucru autorităților vamale și fiscale. Nerespectarea acestor reguli poate atrage consecințe legale, cum ar fi confiscarea fondurilor sau amenzi pentru contravenție. În cazul unei verificări, dacă suma de numerar depășește limita specificată, autoritățile vamale și fiscale pot reține banii pentru a investiga sursa acestora.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

 • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
 • Whatsapp: 0771 441 296
 • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: