arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CONCEDIUL DE STUDII ÎN AUSTRIA

Lucrați, dar ați dori să vă continuați studiile sau formarea profesională? Iată ce trebuie să știți despre concediul de studii în Austria. În timpul concediului educațional, veți avea liber de la locul de muncă și veți primi sprijin financiar de la Serviciul de Ocupare a Forței de Muncă (AMS). Și angajatorul dvs. se poate considera norocos. Orice cale ați urma din punct de vedere educațional, veți reveni întotdeauna mai calificat decât atunci când ați plecat

CONCEDIUL DE STUDII ÎN AUSTRIA: CE TREBUIE SĂ ȘTII

În timpul concediului de studii nu trebuie să vă prezentați la locul de muncă. Angajatorul trebuie să-și dea acordul în acest sens. Nu veți primi salariu în această perioadă, dar veți primi indemnizație de perfecționare de la AMS în cuantumul ajutorului de șomaj. Dar pentru asta trebuie să îndepliniți câteva cerințe. 

CONDIȚII PENTRU ACORDAREA CONCEDIULUI DE STUDII

  • Angajatorul este de acord cu perioada de formare.
  • În ziua în care ați depus cererea, lucrați ca angajat în această companie de cel puțin șase luni.
  • Puteți dovedi că veți urma cursuri de formare sau studii ulterioare de cel puțin 20 de ore pe săptămână. Pentru a face acest lucru, trebuie să furnizați confirmarea din partea instituției de învățământ. Dacă aveți un copil sau copii sub 7 ani, sunt suficiente 16 ore pe săptămână.
  • Dacă doriți să obțineți o diplomă la o universitate sau un colegiu tehnic, ar trebui să puteți dovedi după fiecare semestru că ați susținut examene în valoare de 8 puncte ECTS. Sau puteți prezenta imediat.

Atenție: Dacă nu puteți dovedi, AMS va opri indemnizația. Dacă opriți pregătirea sau studiile suplimentare înainte de trecerea a două luni, va trebui chiar să dați înapoi sprijinul financiar.

CÂȚI BANI PRIMIȚI ÎN TIMPUL CONCEDIULUI DE STUDII

Veți primi bani de formare suplimentară chiar dacă nu munciți în acest timp. Și anume în cuantumul ajutorului de șomaj. Suportul este de cel puțin 14,53 euro zilnic.

12 LUNI PENTRU CONCEDIUL DE STUDII ÎN AUSTRIA

Puteți merge în concediu de studii pentru maximum 12 luni în decurs de patru ani. Îl puteți lua fie în totalitate, fie este posibil să împărțiți cele 12 luni în cei patru ani, cu condiția ca angajatorul să fie de acord. Dar regula este că trebuie să luați cel puțin două luni.

Bine de știut: Înainte de a aplica pentru concediu educațional, trebuie să luați în considerare următoarele:

  • Puteți fi concediat de către angajator în timpul concediului de studii,
  • În timp ce vă aflați în concediu de studii, nu aveți dreptul la bonusuri de Crăciun
  • Dreptul la concediu va fi redus proporțional.

Despre celelalte drepturi de concedii din Austria, puteți afla aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: