arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CONCEDIU MEDICAL ÎN GERMANIA FĂRĂ A MERGE LA DOCTOR

Sezonul răcelilor a debutat, astfel că vă spunem în continuare cum puteți să vă luați concediu medical în Germania fără a merge la doctor. Avem vești bune: există câteva modalități prin care puteți primi un bilet de boală dacă sunteți în incapacitat de muncă, dar nici nu puteți ajunge la un cabinet medical.

Angajaţii din Germania au dreptul la concediu medical în caz de boală, indiferent de țara de proveniență. Românii care lucrează în Germania au aceleaşi drepturi și obligații ca și cetățenii germani.

CONCEDIU MEDICAL ÎN GERMANIA FĂRĂ A MERGE LA DOCTOR

Dacă boala pe care o aveți poate fi evaluată prin consultație video, este posibil ca un medic să vă acorde un aviz medical în acest fel. Cu toate acestea, acest lucru se aplică întotdeauna numai biletului de boală inițial (Erstbescheinigung), și nu oricăror prelungiri, conform Asociației Naționale a Medicilor de Asigurări de Sănătate Statutare (KBV). Dacă sunteți pacient pentru prima dată, puteți primi concediu medical pentru până la trei zile, în timp ce pacienții obișnuiți pot primi unul pentru până la șapte zile. Aceasta este o regulă care se aplică și pentru vizitele în persoană. 

Este important să rețineți, totuși, că nu vă puteți lua dreptul să fiți în concediu medical, decizia finală fiind a medicului. Mulți medici pot și vor refuza cererea dvs. dacă este pur și simplu o chestiune de comoditate, mai degrabă decât o boală reală. Dacă în continuare nu vă simțiți bine și încă nu sunteți apt de muncă la expirarea termenului, atunci, din păcate, va trebui să faceți o vizită personală medicului pentru a prelungi concediul. Dar, în unele cazuri, puteți aranja și o Hausbesuch sau o vizită la domiciliu.

ANGAJATORUL POATE REFUZA UN BILET MEDICAL OFERIT ONLINE

Există diferiți furnizori care emit online cu ușurință și convenabil un bilet medical – sau chiar servicii de mesagerie precum WhatsApp. Dați click pe câteva întrebări despre starea de sănătate și simptome și, în funcție de evaluare, vi se poate da un bilet de boală sau o trimitere către un specialist.

Cu toate acestea, acest lucru nu garantează că angajatorul va accepta. În urmă cu câțiva ani, un angajat a luat concediu medical printr-o notă emisă de un portal online, dar acest lucru nu a fost suficient pentru angajator. Cazul a ajuns în instanță, iar în vara anului 2021, Tribunalul Muncii din Berlin a decis că „un concediu medical online fără contact personal sau telefonic cu un medic nu îndeplinește cerințele pentru un certificat de incapacitate de muncă”.

Totuși angajatorul v-ar putea concedia dacă vă îmbolnaviți prea des, numai în anumite condiții, despre care puteți afla aici.

REVINE CONCEDIUL MEDICAL PRIN TELEFON

Până la 31 martie 2023, a fost posibilă obținerea unui bilet de boală prin telefon. Această opțiune a fost introdusă pentru a ușura practicile și pacienții în timpul pandemiei de Covid-19. Dar guvernul german a anunțat că biletele medicale telefonice vor fi permanente. În prezent sunt în curs de elaborare linii directoare, cu practici în toată Germania de a accepta notele până la începutul anului 2024.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: