arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

CONCEDIU PRELUNGIT ÎN GERMANIA

Există numeroase situații în care puteți beneficia de un concediu prelungit în Germania. Este este vorba despre concediul pentru creșterea copilului, concediul medical sau concediul sabatic sau alte forme speciale de concediu.

CONCEDIU PRELUNGIT ÎN GERMANIA

În cadrul sistemului german de asigurări sociale și protecție, se acordă concediu de odihnă obligatoriu și, la nevoie, chiar și câteva săptămâni de concediu medical. Există însă numeroase situații în care puteți întrerupe activitatea profesională în Germania pentru o perioadă mai lungă. Aici vorbim despre concediu neplătit, concediu pentru creșterea copilului sau alte forme speciale de concediu.

CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ

În funcție de politica angajatorului, este posibil să beneficiați de concediu fără plată din variate motive. Aceste motive sunt, de obicei, la discreția angajatorului și pot include orice, de la o vacanță prelungită sau un concediu sabatic, până la necesitatea de a îngriji un membru al familiei bolnav. În timpul concediului fără plată, în general, sunteți acoperit de asigurarea de sănătate. Totuși, trebuie să consultați asigurătorul de sănătate pentru a înțelege toate implicațiile financiare, mai ales dacă aveți asigurare publică.

De exemplu, dacă luați un an sabatic, veți fi acoperit de asigurarea de sănătate pentru prima lună de concediu. După această perioadă, va trebui să fiți asigurat voluntar sau să beneficiați de asigurare printr-un membru al familiei, cum ar fi soțul sau soția.

CONCEDIU PENTRU CREȘTEREA COPILULUI

Atât mamele, cât și tații sunt îndreptățiți să ia concediu pentru creșterea copilului, deși drepturile lor sunt diferite. Legea germană privind protecția maternității se aplică în mod obișnuit femeilor însărcinate și celor care tocmai au născut. Acestea beneficiază de salariu integral pe o perioadă de șase săptămâni înainte de data nașterii și opt săptămâni după.

Tații au dreptul la concediu pentru creșterea copilului după naștere, dar nu primesc salariul integral precum mamele. Ambii părinți pot beneficia, de asemenea, de o alocație parentală redusă. Cunoscută sub numele de Elterngeld, aceasta se acordă timp de până la trei ani pentru fiecare copil. Elterngeld reprezintă de obicei 65% din salariu, pentru o durată de până la 12 luni, plafonată la 1.800 de euro lunar. Pentru a beneficia de concediul pentru creșterea copilului sau Elternzeit, trebuie să depuneți o cerere. Acest concediu poate fi luat oricând, până când copilul împlinește opt ani. Puteți lua acest concediu în mai multe perioade, atâta timp cât durata totală a acestor perioade nu depășește trei ani. Pe perioada concediului pentru creșterea copilului, nu este necesar să plătiți contribuții la asigurările de sănătate. Excepție face doar cazul în care lucrați cu jumătate de normă.

Din acest an, legislația germană se va schimba urmând ca și concediile parentale să fie plătite, subiect despre care puteți afla detalii aici.

CONCEDIU PENTRU EVENIMENTE NEPREVĂZUTE

În general, angajații pot beneficia de concediu în caz de circumstanțe neprevăzute, cu aranjamente specifice stabilite de contractele lor de muncă. De obicei, aceștia pot lua între trei și cinci zile libere pe an pentru evenimente familiale neprevăzute sau situații precum dezastre naturale. În plus, angajații au de obicei dreptul la două zile de concediu de doliu în cazul decesului unui membru apropiat al familiei.

CONCEDIU PENTRU EDUCAȚIE

În majoritatea statelor germane, angajatorul este obligat să vă ofere echivalentul a cinci zile pe an pentru dezvoltare educațională, cunoscut sub denumirea de Bildungsurlaub. Există numeroase opțiuni disponibile, permițându-vă să urmați un curs pentru a vă perfecționa abilitățile sau cunoștințele profesionale, cu condiția ca acesta să fie aprobat de angajator și acreditat. Puteți chiar să părăsiți țara în această perioadă, beneficiind astfel de o oportunitate de învățare într-un mediu diferit.

CONCEDIU MEDICAL PRELUNGIT

În general, puteți beneficia de până la șase săptămâni de concediu medical în Germania, cu salariul integral, cu condiția să aveți aprobarea medicului. Pentru perioade mai lungi, angajatorul poate înceta să plătească salariul, iar asigurătorul de sănătate va acoperi aproximativ 70% din salariu, până la o anumită sumă. Această eligibilitate se extinde de obicei până la 18 luni într-o perioadă de trei ani.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805 
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: