arrow-right-accentarrowfacebook-primaryicon-erroricon-mail-whitemapAsset 1icon-search-whiteicon-searchicon-successmailphonewarningwhatsapp-primarywhatsapp

Ce se schimbă în Austria în anul 2022

Iată ce schimbări au loc în Austria în anul 2022. Dacă locuiți și lucrați în această țară, aceste informații vă vor fi utile.

2022 aduce noi legi, modificări ale taxelor, scumpiri, bonusuri mai mari și noi posibilități pentru călătorii interne și internaționale pentru locuitorii din Austria.

Schimbări în privința Covid-19

Nu vă putem spune exact cum vor arăta restricțiile Covid-19 din Austria în 2022, dar știm câteva lucruri. Din 3 ianuarie, o singură doză de vaccin Johnson & Johnson nu va mai fi considerată vaccinare completă în scopul intrării în Austria.

Gastronomia de noapte (cluburi de noapte și localuri deschise până târziu în noapte, inclusiv apres-ski) a întâmpinat noul an cu lacătul pe uşi.

Modificări fiscale

Al doilea nivel al impozitului pe salarii și pe venit (plătibil pentru venituri cuprinse între 18.000 € și 31.000 €) scade de la 35 la 32,5 la sută. În 2023, acesta va scădea în continuare la 30%.

Aceasta este o schimbare față de planurile anterioare ale legii, care ar fi adus acest nivel de impozit redus la 30 la sută în iulie. Acest lucru este mai complicat pentru salarizare și contabilitate. Așa că o reducere mai mică are loc și salariații afectați vor vedea banii în plus din salariul lor din această lună.

Începe Adunarea cetățenilor din Austria pentru schimbările climatice

Noua Adunare a Cetăţenilor Austriei pentru Climat va începe lucrul în ianuarie, cu două întâlniri programate pentru 15 şi 16 ale lunii. Statistics Austria a selectat 100 de oameni pentru a reprezenta națiunea. Aceștia vor fi asistați în activitatea lor de 15 oameni de știință.

Adunarea ar fi trebuit să înceapă în noiembrie, dar a fost amânată din cauza pandemiei. Alte întâlniri sunt planificate pentru februarie, martie, aprilie, mai și iunie, care au loc la Viena și Salzburg. Ideea este ca adunarea să ajute la elaborarea propunerilor climatice.

Alte persoane din Austria vor avea șansa de a-și spune cuvântul prin participarea online.

Creşteri salariale

Angajații din mai multe industrii își vor vedea salariile crescând datorită modificărilor aduse contractelor colective.

Pentru lucrătorii din comerțul cu amănuntul, de exemplu, a fost convenită o creștere medie a salariului de 2,8. Care crește la 3,51 la sută pentru cei din cea mai mică categorie de salariu. Astfel încât acum să se aplice un salariu minim lunar de 1.700 euro brut.

Cei care lucrează ca funcționari publici vor avea o creștere medie de 3 la sută. Cu creșteri de 3,22 la sută pentru cei mai mici venituri.

Taxa de carbon și bonus pentru climă

O taxă va fi introdusă în Austria pe emisiile de dioxid de carbon din iulie 2022. Îîncepând de la 30 euro pe tonă în 2022. Aceasta va crește treptat în următorii câțiva ani (35 euro în 2023, 45 euro în 2024).

Acest lucru înseamnă prețuri mai mari la combustibil și, conform estimărilor Institutului de Cercetare Economică din Austria. Vă puteți aștepta ca un litru de motorină să crească cu 10,1 cenți în 2022. Un litru de combustibil petrolier o să crească cu 10,1 cenți. Iar prețul gazelor să crească cu șapte cenți pe kilowatt oră.

Contribuabilii vor primi, de asemenea, un bonus pentru a-i ajuta la compensarea costurilor crescute. Acesta care este eșalonat în funcție de locul în care locuiți, astfel încât cei din mediul rural să primească mai mult. 

Reduceri de impozit pe venit pentru persoanele cu venituri medii

Din iulie 2022, a doua bază de impozit pe venit (în prezent de la 18.000 euro la 31.000 euro) va plăti impozit de 30 la sută în loc de 35 la sută. Mai multe informații veți găsi aici.

Dacă lucrați sau ați lucrat în Germania sau Austria și aveți nevoie de informații referitoare la recuperarea de taxe

Pe blog-ul nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care va-ți gândit să încercați lucrul în Germania. Noi ne vom ocupa mereu sa vă oferim articole interesante și potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, vă putem ajuta cu recuperarea taxelor în cazul în care ați muncit în Austria sau încă o faceți.

Noi vă stăm la dispoziție la:

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria Recuperare taxe și impozite, recuperarea impozitului din Germania, returnări taxe și impozite, returnări taxe și impozite din Germania, returnări taxe și impozite din Austria, returnări alocații Austria, returnări alocație Germania, taxe recuperate din Germania, taxe recuperate din Austria

RECUPEREAZĂ-ȚI TAXELE CU MIGRO.RO ACUM

Este dreptul tău și ai doar de câștigat. Lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.
Vreau să fiu contactat telefonic: